IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El jutge Llarena es cola al Carnaval de Torredembarra i s'endú dos premis

Spaindereta ha guanyat dos dels sis guardons atrogats pel jurat

Carrossa del jutge Llarena al Carnaval de Torredembarra
La colla Spaindereta, amb la seva carrossa al final de la rua del Carnaval de Torredembarra 2019  | BaixGaiàDiari.cat

El procés és a tot arreu, fins i tot al Carnaval de Torredembarra. La colla Spaindereta, amb una quarantena d'integrants, ha estat la protagonista, aquest diumenge 3 de març, de l'entrega dels premis atorgats pel jurat en aquesta celebració. La colla anava disfressada de jutge Llarena i la seva carrossa constava d'un martell de jutge picant sobre una imponent representació de la Constitució Espanyola. Dels sis premis que donava aquest diumenge el jurat del Carnaval torrenc, se n'han endut dos.

El tema més satíric i la idea més original

Spaindereta ha causat sensació aquest cap de setmana, lligant un tema d'actualitat com és el judici del procés i el protagonisme del seu jutge instructor, Pablo Llarena, amb la celebració del Carnaval. Una toga, diversos martellets i un cap que caricaturitzava a la perfecció el magistrat han estat la disfressa que acompanyava la seva carrossa: un gran martell esquerdant la Constitució.

El jurat del Carnaval torrenc ha fet que Spaindereta fos la colla que s'endués més premis: dels sis que s'han atorgat, se n'han emportat dos. En primer lloc, el del tema més satíric —era, ben bé, l'única carrossa del Carnaval de la Torre que ha exercit la sàtira. En segon lloc ha quedat La Cucanya i en el tercer, la Colla Ferralla. Spaindereta també ha guanyat el premi a la idea més original.

Després de diversos anys tirant de sàtira al Carnaval de Torredembarra —fa un any la seva disfressa era de Piolin, per les polèmiques actuacions policials durant el referèndum de l'1-O—, enguany el torn d'Spaindereta ha estat el jutge Llarena, una tria aplaudida en diverses ocasions al pas de la carrossa pel recorregut de les rues d'aquest dissabte i diumenge, 2 i 3 de març.


Comentaris

envia el comentari