El jutge processa Willy Toledo per atemptar contra els sentiments religiosos

L'actor va carregar contra «Déu i la Verge Maria» en uns comentaris escrits a Facebook durant el juliol de 2017
Willy Toledo, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El jutge ha processat l'actor Willy Toledo per un delicte contra els sentiments religiosos. L'actor espanyol —qui, concretament, va carregar durament contra «Déu i la Verge Maria» en uns comentaris escrits a Facebook durant el juliol de 2017— haurà de presentar-se a la banqueta dels acusats del jutjat d'instrucció 11 de Madrid. Encara no se sap, però, la data d'inici de judici oral. 

 

Cal destacar que un jutge va ordenar fa uns dies l'arrest de l'actor després que aquest s'hagués negat a comparèixer davant la justícia pels delictes citats i per la denúncia prèvia de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians. En sortir dels jutjats, d'altra banda, el mateix Toledo no es va estar de res per explicar: «En aquest país tothom es caga en Déu algun cop a la seva vida, però el que està essent perseguit, judicialitzat i jutjat sóc jo des de fa nou mesos. L'associació denunciant són una banda de dements».

 

 

Willy Toledo s'encara amb un tertulià de TV3 pels atacs a l'església

Willy Toledo va sembrar la polèmica a TV3 per la seva aparició al FAQS. L’actor, en aquest sentit, va protagonitzar un moment molt tens quan el tertulià Israel García-Juez li va recriminar la seva ofensa contra els catòlics.

 

 

El col·laborador va dir-li que el 93% de la població té sentiments religiosos i li va demanar «des de la tranquil·litat» que pensés en tots els catòlics espanyols que s’ofenen quan «diu em cago en…». Toledo li va respondre contundentment: «Vostè se sent ofès per les desenes de casos de violacions dins de l’església i per la profundíssima misogínia de l’església catòlica, apostòlica, pederasta i romana?».