Pla general del carrer Besalú de Figueres amb gent passant aquest dissabte 18 de juliol de 2020

El jutge ratifica les mesures proposades pel Govern per a Figueres i Vilafant pels rebrots de Covid-19

La fiscalia s'oposava a la prohibició de reunions de més de 10 persones

El Jutjat d'Instrucció 4 de Girona ha ratificat les mesures sanitàries de la Generalitat davant el rebrot de coronavirus a Figueres i Vilafant (Girona). El jutge permet així aplicar totes les mesures de la Generalitat durant 15 dies prorrogables, segons un comunicat que ha fet públic aquesta tarda el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La fiscalia s'oposava a la prohibició de reunions de més de 10 persones, però el jutge ha ratificat totes les mesures proposades perquè «resulta evident l'increment de casos en els últims dies en les zones on es pretenen implantar les mesures a ratificar». De l'informe aportat per la Generalitat «es presagien que de mantenir-se aquesta tendència, els dispositius assistencials no podran absorbir la demanda de pacients».

Prohibir les trobades de més de 10 persones és una mesura «proporcional»

El jutge considera «imprescindible trencar les cadenes de transmissió per evitar el continu creixement de casos». Així, ratifica les recomanacions i també les obligacions «per interès general de la col·lectivitat». Considera «proporcionals» les mesures de limitació dels aforaments en bars i restaurants. Pel que fa a la prohibició de les reunions de més de 10 persones, que la fiscalia rebutjava, el jutge considera la mesura «proporcional perquè guarda una relació lògica i de necessitat amb la finalitat d'evitar la propagació de la pandèmia».

Després que la Justícia hagi donat llum verda, a Figueres i Vilafant no es podran fer reunions de més de deu persones, es limitarà l'aforament de bars i restaurants i es tancaran cinemes, teatres i locals d'oci nocturn entre altres. Aquestes mesures s'implanten per disminuir el nombre de casos de coronavirus i rebaixar els contagis que actualment hi ha a ambdós municipis.

«Suport total» dels ajuntaments de Figueres i Vilafant a les mesures

L'Ajuntament de Figueres dona «suport total» a les mesures dictades pel Procicat per tal de rebaixar el nombre de contagis a la ciutat. La seva alcaldessa, Agnès Lladó, assegura que la decisió «arriba a temps» i, de fet, considera que «s'avança», ja que la proposta es dona quan la ciutat està al voltant de 50 casos per cada 100.000 habitants. Lladó considera que es tracta d'una mesura que permetrà «salvar la salut» dels ciutadans de Figueres, però també el teixit econòmic.

Això sí, l'alcaldessa deixa clar que s'oposaria a un eventual tancament de la frontera amb França perquè «no cal obrir i tancar cada quinze dies». Des de l'Ajuntament de Vilafant, localitat també afectada i veïna de Figueres, també donen suport a la decisió del Procicat.