Quim Torra, Carles Puigdemont i Albert Batet, en una reunió de JxCat a Brussel·les.

JxCat fa campanya amb les mesures anticovid del Govern: Les critica tot i formar-ne part

El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, diu que «s'haurien d'haver analitzat altres alternatives menys lesives per l'economia»

L'ambient de precampanya electoral es fa notar en cada qüestió d'actualitat que genera la política catalana en els darrers mesos, però tot plegat s'ha intensificat encara més en les últimes setmanes. En els darrers dies, tota l'atenció ha estat centrada en les mesures anticovid-19 que ha adoptat el Govern de la Generalitat, i que han generat reaccions de tota mena, en bona part favorables a actuar de manera contundent per frenar l'abast de la pandèmia, com ha expressat la mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Albert Batet (JxCat) critica subtilment les mesures del Govern

Aquest divendres, 16 d'octubre, s'hi ha sumat el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, que ha sorprès perquè ha criticat subtilment les decisions preses per un Govern del qual JxCat forma part sobre el tancament de bars i restaurants. Batet ha dit que «potser s'haurien d'haver analitzat altres alternatives menys lesives per l'economia», marcant així perfil respecte a ERC, i ha enviat la pilota a la teulada dels republicans, que gestionen el Departament d'Economia. 

«Resulta imprescindible que les administracions canalitzin unes ajudes directes que fins ara han estat insuficients per a un sector que encara no s'ha recuperat del tancament de la primavera passada i de la posterior limitació d'aforament», ha dit Batet. En un fil de piulades a Twitter, el president del grup parlamentari 'puigdemontista' ha volgut expressar «suport als 80.000 establiments que hi ha a Catalunya i als 170.000 treballadors del sector». Ha estat en aquest argumentari expressat a Twitter que Batet ha aprofitat per mostrar un punt de desacord amb les mesures preses amb la vista posada a la campanya electoral.

Ajudes amb una dotació inicial de 40 milions d'euros

El vicepresident i conseller d'Economia Pere Aragonès va explicar el passat dimecres en roda de premsa que el Govern prepara diverses línies d'ajuts al sector de la restauració, i que la seva dotació inicial serà de 40 milions d'euros. En el Consell Executiu del proper dimarts, 20 d'octubre, es preveu donar més detalls sobre aquestes ajudes econòmiques.