JxCat demana a Florentino Pérez que comparegui al Parlament pel projecte Castor

La comissió d’investigació duta a terme pel consistori català dona el tret de sortida aquest dilluns

Imatge d'arxiu de Florentino Pérez.
Imatge d'arxiu de Florentino Pérez. | CatalunyaDiari.cat

El grup parlamentari Junts per Catalunya vol que Florentino Pérez comparegui davant la comissió del Parlament arran el projecte Castor. A més, la formació també té previst demanar el mateix a José Manuel Soria, exministre d’Energia i Turisme; Josep Piqué, exministre d’Indústria i Energia; Rodrigo Rato, exministre d’Economia; i també a l’expresident de la Generalitat i exministre d’Indústria del govern de Zapatero, José Montilla.

Demà arrenca el procés de la comissió d’investigació

Així ho van fer constar a la sol·licitud de compareixença registrada el passat divendres, i està previst que demà es realitzi la votació de competències i una posterior aprovació del pla de treball, en el marc de l’inici d’un procés que durà a terme la comissió d’investigació del Parlament, i que tindrà aquest projecte presidit per Florentino Pérez en el punt de mira.

El comitè, però, vol anar més enllà, i pretén parlar tant amb els afectats per l’expropiació com amb els membres de les diverses plataformes i associacions que es van mostrar contraris a la construcció del magatzem de gas. L’objectiu final és conèixer la seva opinió i que també hi puguin dir la seva.

Diverses personalitats de l’esfera política hauran de comparèixer

La comissió compta amb molts experts en el tema, entre els quals podem trobar diversos representants d’instituts geogràfics, a més de geòlegs, d’enginyers, de la Xarxa Sísmica Nacional i de catedràtics de diversos centres universitaris.

Com que pretenen arribar fins al final de l’assumpte, a banda de les personalitats polítiques citades anteriorment, la comissió també demana que compareguin davant la cambra catalana Miguel Sebastián, exministre d’Indústria de l’executiu de Rajoy, i Álvaro Nadal, exministre d’Energia i Turisme.

Quant a empreses implicades, el comitè té previst citar el president d’Escal Ugs SL, Recaredo del Portro, i a Rafael Ribó, responsable del Síndic de Greuges.

Van detectar «possibles negligències» al magatzem del gas Castor

L’aprovació de la creació d’aquesta comissió d’investigació parlamentària es remunta al passat sis de juny, i la decisió es va basar en la detecció de «possibles negligències» que es van produir dins el magatzem del gas Castor. El que busca el Parlament es descobrir per què l’executiu central va concedir l’explotació, la posterior gestió i la indemnització final a la constructora ACS, tenint en compte que ja havia estat paralitzada.

Així doncs, i gràcies als vots de JxCat, ERC, els comuns i la CUP, l’actual president del Reial Madrid haurà de donar moltes explicacions al respecte.  


Comentaris

envia el comentari