Kenneth Martínez serà el candidat del PSC a l'alcaldia del Vendrell

Després de vuit anys com a regidor, Martínez fa el salt i es converteix en el successor de Martí Carnicer

Tothom ho donava per fet des de feia temps, i finalment es compliran els pronòstics.  Kenneth Martínez serà el candidat a l'alcaldia del Vendrell pel PSC a les eleccions municipals del 2019. Martínez era l'únic que havia presentat candidatura a les primàries que els socialistes vendrellencs van obrir el passat 5 de setembre i, avui s'ha confirmat que ha superat amb escreix els avals necessaris per validar la candidatura. El partit ho farà oficial el dimecres 19, després de la votació de l'executiva, però a efectes pràctics, Martínez ja és l'alcaldable del PSC.

D'aquesta manera, els socialistes del Vendrell tanquen la segona etapa de Martí Carnicer al capdavant del partit, que haurà durat vuit anys. Carnicer va anunciar el passat 5 de juliol que a finals d'aquest mandat es retiraria de la política activa. Kenneth Martínez afrontarà el repte de liderar un partit que ha guanyat set dels deu comicis municipals que s'han fet al Vendrell des de la recuperada democràcia, però que està en línia descendent des del 2007.

Vuit anys al govern municipal

Kenneth Martínez (1975) és doctor en Història per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i funcionari de carrera del cos de professors d'ensenyament secundari. El 2011 es va presentar per primera vegada a la llista del PSC, i va entrar al govern com a regidor d'Ensenyament i Ocupació. Des del 2015, ha sumat les carteres de Transports i Comerç, a més de ser el tercer tinent d'alcalde del consistori. També és conseller comarcal d'Educació.

En l'acte de presentació dels avals, Martínez ha explicat que l'objectiu del PSC és «treballar per la convivència i el benestar dels vendrellencs», i ha recordat que el partit «ha estat governant en els pitjors anys de crisi econòmica i política». L'alcaldable creu que ara toca «implantar una nova fase de creixement» i s'ha marcat com a un dels objectius «atreure grans empreses pels polígons de la comarca». Des de l'executiva local, el president, Baltasar Santos, creu que Kenneth Martínez és el candidat ideal «perquè representa un ampli espectre» de la societat vendrellenca.