L'últim cinquè premi de la Loteria de Nadal

Ha estat premiat amb 60.000 euros per sèrie

Imagen de archivo del Sorteo Extraordinario de Lotería de Navidad.
Imatge d'arxiu del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal. | CatalunyaDiari.cat

El vuitè i últim cinquè premi del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal ja ha arribat. El número premiat és el  2253, que es veurà agraciat amb 60.000 euros per sèrie, 6.000 euros per dècim. En el cas de Catalunya, aquest últim cinquè ha caigut a Tarragona, a Barcelona, Castellbisbal, Sant Adrià de Besòs, El Masnou, Sant Boi de Llobregat, Lleida, el Pont de Suert, a Vila-seca. 

Aquest cinquè premi ha estat, d'entre tots, el més repartit, amb dècims venuts a molts punts del país. Entre altres, també ha arribat a Madrid, a Sevilla, Saragossa, Biscaia, Valladolid, València, Toledo, Santa Cruz de Tenerife, Salamanca, Pontevedra, Ourense, Palència, Múrcia i Màlaga. 

Pel que fa a la resta de números premiats, ja podeu consultar aquí la llista on apareixen tots els agraciats en el Sorteig de Nadal d'enguany, celebrat aquest divendres 22 de desembre.

Una família podria estalviar més de 30.000 euros en interessos

El premi 'Gordo' del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal reparteix avui, 22 de desembre, un total de 400.000 euros per dècim agraciat, una quantitat que permetria a una família estalviar al voltant d'uns 32.802,6 euros en interessos, segons el càlcul de Kelisto.es basat en el deute que té de mitja cada habitatge en concepte d'hipoteca i de crèdits.

En concret, l'anàlisi fet per l'empresa indica que si una família liquida la seva hipoteca, 123.649 euros de mitja a Espanya, estalviaria un total de 31.362,73 euros en interessos, una xifra a la qual s'hauria de restar el gastat en les operacions, com les comissions o els diners destinats a la notaria i al registre. Així doncs, considerant el que es gasta en la cancel·lació, l'estalvi net en interessos seria de 30.630,48 euros, una xifra considerable.

Respecte als deutes en relació als préstecs al consum, 9.426,17 euros de mitja per família, podrien estalviar una quantitat que assoliria els 2.172,1 euros. Així doncs, sumant aquesta quantitat als 30.630,48 euros que s'estalviarien en liquidar el deute hipotecari, l'estalvi total per família arribaria als 32.802,6 euros.

Consells per gestionar el premi

D'altra banda, la web ofereix consells per 'cuidar' els diners guanyats amb el premi entre els quals destaquen: consultar a un assessor financer acreditat i independent; diversificar les inversions i analitzar prèviament quins riscos s'estan disposats a assumir; reflexionar sobre els terminis i els propòsits amb què es realitzen les inversions; informar-se sobre la liquiditat dels productes i la fiscalitat de les inversions.

També ha elaborat un llistat d'inversions més destacades entre les quals es troben els dipòsits per terminis, els plans de pensions, el sector immobiliari, els fons de renda fixa, les inversions exòtiques o poc convencionals com la ceràmica xina, i la renta variable, sigui una inversió directa en accions o a través de fons d'inversió.


Comentaris

envia el comentari