TENS TELEGRAM?

🔴Rep cada dia la previsió del temps, CLICA AQUÍ!

URGENT

🔥 Un home de 77 anys pateix cremades greus en un incendi al Baix Penedès

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona, escollit per desenvolupar un tractament de l'obesitat

El projecte, finançat amb 115.000 euros, cercarà noves estratègies probiòtiques per l'obesitat i el desenvolupament del seu diagnòstic
L'Hospital Joan XXIII acollirà un projecte que vol eliminar l'obesitat. | Catalunya Press

 

Grup de recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET), conformat per l'Universitat Rovira i Virgili, l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, l'Hospital Joan XXIII i CIBER de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas (CIBERDEM), ha rebut un finançament del Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació de l'Institut de Salut Carlos III que els permetrà cercar noves estratègies probiòtiques per l'obesitat i el desenvolupament del seu diagnòstic.

 

L'Hospital Joan XXIII acollirà el projecte més finançat de Catalunya

La inversió que el Grup de recerca DIAMET ha aconseguit, provisionalment, arriba als 115.000 euros per un període d'execució de dos anys, per començar a desenvolupar el projecte, que segons ha anunciat el mateix grup i les institucions que en participen, es durà a terme a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. D'aquesta manera, l'hospital tarragoní acollirà projecte que més finançament ha rebut dels tres en total que s'han concedit a Catalunya.

 

Els membres del grup de recerca DIAMET que investigaran l'obesitat a l'Hospital Joan XXIII. | Cedida

 

El projecte, dirigit per la Dra. Sonia Fernández Veledo i el Dr. Joan Vendrell Ortega, començarà buscant una possible millora del perfil metabòlic dels pacients amb obesitat i diabetis tipus 2. Durant el procés es tractaran ratolins obesos i diabètics i d'altres modificats genèticament, i el projecte permetrà establir les bases d'una nova eina per al tractament de l'obesitat d'una manera racional amb l'ús de probiòtics i la medicina de precisió.

 

Aquesta convocatòria permetrà a la Investigadora principal del projecte, la Dra. Fernández-Veledo continuar treballant amb una de les línies prioritàries del seu grup de recerca que ha donat lloc a una important producció científica en algunes de les millors revistes internacionals especialitzades com són ISME Journal i Nature Immunology.