La nena embruixada de Can Palet, a Terrassa

Va passar uns mesos abans de l'inici de la Guerra Civil

Els fets van passar a Terrassa el 1936 | Records de Terrassa

Aquesta història surt del barri de Can Palet, a Terrassa, i va arribar a la premsa de l'època uns mesos abans que esclatés la Guerra Civil, cap a l'abril de 1936. El barri de Can Palet era una zona de tradició obrera, sense cases senyorials, ni famílies especialment riques que hi visquessin. La família Obradors, la protagonista d'aquesta història, viva en una caseta que tenia un petit pati, on el pare conreava algunes verdures perquè a casa hi hagués un extra de menjar. Els Obradors tenien una filla que llavors tenia 13 anys, es deia Josefa, i des de feia un temps alguna cosa l'atacava i la turmentava dins la casa.

Segons recollia el programa 'Milenio 3', un periodista del diari 'Crónica' va anar fins a la casa de la família Obradors per cobrir el cas, allà, el pare li va mostrar una pila de pedres estranyes que havien anat acumulant al pati. L'home explicava desesperat que aquelles pedres havien aparegut del no-res per atacar la seva filla, la nena també descrivia com, quan es trobava a casa sola o acompanyada, de sobte alguns mobles la colpejaven i la feien caure, i també com una mena de mans invisibles li pegaven i la intentaven escanyar.

Després de setmanes de fenòmens inexplicables i atacs invisibles cap a la Josefa, el senyor Obradors, que no havia estat mai especialment religiós i que més aviat tendia cap al menyspreu dels capellans que regnava en aquella època convulsa entre molts obrers o treballadors, va arribar a tal punt de desesperació, que va demanar al capellà del barri que anés a beneir la casa per intentar alliberar-la de la presència que atacava la nena. El capellà va accedir a visitar la casa i el diari 'Crónica' va cobrir el moment, però quan acabaven d'arribar al menjador, la taula es va moure sola i va empènyer el capellà cap a la porta, com si el volgués fer fora. Així ho va descriure el periodista, que va passar de l'escepticisme a la credulitat amb aquest fenomen.

El capellà va acabar abandonant la casa sense beneir-la, i segons sembla, els atacs es van anar repetint amb més força. Però el cas no es va arribar a resoldre, o si ho va fer, cap periodista en va fer el cobriment. Just quan la família es plantejava buscar alguna altra solució, el cop d'Estat del 18 de juliol de 1936 va provocar l'esclat de la Guerra Civil i va estroncar qualsevol projecte que tingués la família Obradors per deslliurar-se de l'esperit que rondava la nena. La història de Josefa Obradors va quedar perduda en l'oblit com tantes altres.


Comentaris

envia el comentari