La parella de Mireia Belmonte denuncia «tècniques antiesportives» d'Erika Villaécija

El piragüista Javier Hernanz ha penjat a Twitter una fotografia de la nedadora on apareix amb un blau sota l'ull esquerre, suposadament provocat per la seca rival al Preolímpic

Belmonte ha rebut un cop d'una companya de selecció. Foto: Cedida.

 

 

El piragüista Javier Hernanz, parella de la nedadora Mireia Belmonte, ha penjat una foto al seu compte de Twitter que portarà cua. En ella apareix la meitat esquerra del rostre de la seva parella amb un blau bastant considerable sota l'ull i una tireta cobrint una ferida al nas. El text que acompanya la imatge diu «la competitivitat entre esportistes del mateix país puja el nivell. Però utilitzar tècniques antiesportives és sancionable».

No diu el seu nom en cap moment, però el piragüista es refereix sense cap dubte a la barcelonina Erika Villaécija. Totes dues van participar el passat dissabte al Preolímpic d'Aigües Obertes, celebrat a Setúbal (Portugal) i on Villaécija va endur-se la plaça que quedava, en quedar en 14a posició, molt per davant de Belmonte. Segons han conegut diversos mitjans, Belmonte va rebre dos cops durant la prova, un d'ells propinat per Villaécija. Ella ho va encaixar amb enteresa i normalitat el seu entrenador, el francès Fred Vergnoux, no.

 

És molt probable que el cop no fos intencionat, ja que, en les aigües obertes, les puntades de peu, els cops de colze i de braç o les esgarrapades, formen part de la normalitat d'aquest esport, perquè fins a 50 participants neden en un grup molt proper en el qual amb prou feines hi ha espai per bracejar.