Lacoste presenta un ERO per acomiadar 100 treballadors a Catalunya

L'empresa argumenta la seva decisió per «causes econòmico-financeres, organitzatives, tecnològiques i productives»

Imatge d'una botiga de Lacoste
Imatge d'una botiga de Lacoste | Cedida

Mentre algunes altres grans empreses aposten per crear nous llocs de treball, la firma de moda francesa Lacoste acaba de presentar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afecta els 100 treballadors que té a Catalunya. Aquests seran els únics acomiadaments en tot l’Estat, on l’empresa té 436 empleats.

Lacoste Ibèrica és la filial de la marca francesa on es produiran els acomiadaments. Concretament seran 58 treballadors del magatzem de Barberà del Vallès, 7 de la botiga del carrer Balcells de Barcelona i 35 de les oficines centrals. L’empresa ha argumentat «causes econòmico-financeres, organitzatives, tecnològiques i productives» per plantejar l’ERO.

 

L'empresa havia comprat la seva distribuïdora espanyola fa un any

Tots els treballadors havien format part de la plantilla de l’antiga Basi S.A., empresa distribuïdora de la firma a Espanya que va ser comprada per Lacoste fa un any. Ara els sindicats han confirmat que els productes de l’empresa del cocodril a l'estat espanyol vindran seran directament distribuïts des de França.

La pròxima setmana començaran la negociació de les condicions de l’expedient de regulació. Els representants sindicals, tot i que lamenten la decisió de l'empresa, han afirmat que desitgen que la majoria dels acomiadaments es facin amb prejubilacions, ja que la mitjana d’edat dels treballadors és alta.

Nike aposta per Barcelona 

L’empresa nord-americana de roba esportiva Nike va anunciar fa unes setmanes que obriria la seva primera botiga ‘Nike Live’ Europa a la ciutat de Barcelona. L’obertura s’espera que arribi abans de finals del 2018. La capital catalana serà una de les 12 ciutats del món que comptarà amb aquest nou tipus d'establiment en el qual es combina un entorn físic únic i les més noves característiques digitals. 

La botiga barcelonina serà pionera a Europa però serà la tercera que Nike inaugura després de les de Los Angeles i Tòquio. L'empresa estatunidenca ha escollit un dels llocs comercials més importants de la ciutat comtal per establir-se. La 'Nike Live' barcelonina estarà situada en el Portal de l'Àngel, per ser més exactes, al centre comercial dedicat als esports d'El Corte Inglés.


Comentaris

envia el comentari