Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del cartell publicitari de TV3 a la seu de la televisió pública

La Marató recapta la xifra més alta de la seva història, més de 10 milions d'euros

Tots els diners es destinaran a la investigació per la lluita contra el càncer

La Marató de TV3 ha aconseguit, aquest any, xifres de rècord, en el programa de televisió s’ha aconseguit recaptar la quantitat de 10.715.430 euros. Aquesta 27a edició s’ha convertit així en la que més diners ha aconseguit de tota la història de La Marató, superant l’edició de 2012 que era la que havia obtingut una xifra més alta fins al moment.

Cal mencionar, però, que aquests gairebé 11 milions d’euros encara són provisionals, i és que, tot i que el programa es va fer aquest diumenge, encara es poden seguir fent donacions, a través d’una transferència bancaria o amb el mòbil, fins al 31 de març del 2019. De fet, en l’edició del 2012 -també dedicada a la lluita contra el càncer- es van recaptar 10 milions però la xifra va pujar fins als 12 amb les donacions dels dies posteriors.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

15 hores d’entrevistes, actuacions i testimonis

La jornada de diumenge va estar plena de moments especials. La Marató es va iniciar a Catalunya Ràdio a les 8.00 hores del matí. Era Roger Escapa, director i presentador de ‘El Suplement’, qui obria el dia amb un programa en el qual es va poder sentir una entrevista a Joan Manuel Serrat, que ha patit tres càncers.

Més tard, a les 10.00 hores, l’emissió començava a TV3. Un programa replet de moments especials, amb més de 25 actuacions i un concert solidari. També amb la participació d’importants personalitats del món de la cultura, la ciència i l’esport, així com l’aparició d’algun polític. De fet, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser una de les persones que van participar com a voluntàries per atendre les trucades amb les donacions.

El president Quim Torra atenent les trucades de la gent
El president Quim Torra atenent les trucades de la gent | EFE / Rubén Moreno

 

La Marató, dedicada a la lluita contra el càncer

Sota el lema ‘La investigació dona vida’, l’edició d’aquest any de La Marató ha estat dedicada a recaptar diners per investigar sobre una de les malalties greus que més afecten la població, el càncer.

Segons algunes investigacions, les dades deixen clar que «un de cada dos homes i una de cada tres dones patirà càncer al llarg de la seva vida». Precisament per aquestes preocupants xifres es va decidir tornar a destinar els diners recaptats en La Marató en investigació contra el càncer, com ja es va fer en els anys 1994, 2004 i 2012.