Canto superior d'una façana de El Corte Inglés

L'anunci que acaba de fer El Corte Inglés: els canvis que arriben a les seves botigues

El grup torna a anunciar novetats per als pròxims mesos

El Corte Inglés ha començat aquest 2023 amb una infinitat de novetats. Una de la que més s'ha parlat els últims mesos és el canvi cap a una nova targeta que permetrà fer més operacions als seus clients amb grans avantatges.

Cal tenir en compte que el grup ha anunciat pujades salarials i un altre tipus de canvis als seus establiments, com el tancament d'alguns centres comercials. Ara, també hi haurà nous canvis que afectaran alguns dels seus empleats.

Aquestes són les novetats d'El Corte Inglés

El Corte Inglés ha anunciat de forma recent un nou ajustament. Des del grup s'ha llançat un pla de baixes incentivades orientades als majors de 59 anys. Aquesta mesura podria afectar entre 500 i 600 persones.

Foto d'El Corte Inglés.
El Corte Inglés anuncia un pla de baixes incentivades per a majors de 59 anys | El Corte Inglés

A més, també s'ha anunciat el trasllat de més personal a les botigues. Tot i que el grup encara no ha publicat dades sobre quin seria el nombre de persones que podrien veure's afectades, sí que hi ha dades orientatives.

En concret, el pla podria suposar la sortida d'un 10% dels 9.000 empleats que actualment treballen a les seves oficines i serveis administratius. Això passarà tant a Madrid com a altres ciutats.

Els objectius que té aquest nou pla

Des d'El Corte Inglés afirmen que: «El pla ha estat dissenyat sobre dues premisses: manteniment de l'ocupació i un tractament especial per a les persones amb més experiència, la major part de les quals mantenen una llarga relació amb l'empresa».

Al pla de baixes incentivades anunciat pel grup es poden adherir de manera voluntària les persones que compleixin els requisits que s'acabin acordant amb la representació legal dels treballadors.

Pretenen optimitzar la gestió

En aquests darrers mesos, el grup ha implementat una modernització dels processos i sistemes. Aquesta ha impulsat «una optimització de la gestió, cosa que permetrà aquesta reducció dels serveis centrals en benefici dels establiments comercials».

Així mateix, l'empresa ha assegurat que la iniciativa serà «pactada, coordinada i gestionada», juntament amb els representants dels treballadors. Amb ells començaran a negociar la reordenació de la plantilla.

El Corte Inglés tancarà nous centres

En aquest sentit, a més del pla de retallades a les oficines, des d'El Corte Inglés també han pres impuls en el seu pla de reorganització comercial. Aquest podria donar lloc al tancament de nous centres.

A Madrid, la companyia es desfarà del centre comercial de Méndez Álvaro, que porta en funcionament des del 1992. Ara seran dos edificis d'oficines de 27 plantes.

Altres centres que ja han tancat

Aquest nou tancament succeeix després que El Corte Inglés hagi clausurat ja altres centres comercials, com el de La Vaguada i el de Parquesur. També va deixar el centre del carrer Serrano, que serà ocupat per un establiment de la cadena Wow.

Imatge del logotip d''El Corte Inglés'
L'empresa tancarà el centre de Méndez Álvaro, a Madrid | El Corte Inglés

A Valladolid, per altra banda, es va vendre, a finals del 2022, el centre del carrer Constitucion a l'empresa Conjunto Residencial Las Eras.

El Corte Inglés negocia una pujada salarial als seus empleats

D'altra banda, El Corte Inglés està immers en la negociació d'un nou conveni col·lectiu. Hi determinarà la pujada salarial dels pròxims anys.

Anged, la patronal del grup, ha ofert una pujada salarial en aquest nou conveni de l'11% al llarg dels pròxims quatre anys. Tot i això, els sindicats demanen més i no estan d'acord amb aquesta oferta.

En concret, reclamen una pujada del 18% fins al 2026. A més, exigeixen una paga única amb l'objectiu de compensar la pujada de la inflació, que ha suposat una pèrdua important de poder adquisitiu per als empleats del grup.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!