El president del Huesca, quan els jugadors del CF Reus reclamaven la prima: «Són catalans...»

Missatges de Whatsapp investigats per la Policia revelen una conversa entre Iñigo López i el president del Huesca on parlen de malestar al CF Reus per no rebre la prima

Aritz López Garai en el Huesca-Reus de l'octubre del 2017 on, teòricament, l'equip acabava de cobrar la prima promesa al juny | Rafa Gobantes / El Heraldo de Aragón

L’aixecament del secret del sumari del ‘cas Oikos’ segueix portant a la llum pública nous detalls de tota la investigació al voltant del partit entre el CF Reus i el Valladolid de la temporada 2016-2017, matx sota les mirades per la presumpta prima que els jugadors roig-i-negres van acordar amb el Huesca per guanyar els de Pucela i afavorir els interessos dels aragonesos. Segons publica El País, la Policia manté que dos dies abans del partit es va produir una reunió entre Aritz López Garai, aleshores jugador del CF Reus, i Iñigo López, aleshores jugador del Huesca, a l’estació de l’AVE de Lleida per arribar a un acord i tancar la bonificació econòmica en cas de victòria ganxeta davant el Valladolid.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Conversa clau entre López i Lasaosa

Iñigo López i López Garai, excompanys en el Córdoba de la temporada 2014-2015, haurien protagonitzat els contactes entre ambdues plantilles. A més, la Policia ha trobat més informació en diferents converses de Whatsapp intervingudes. Dies després del CF Reus-Valladolid (2-0), els jugadors roig-i-negres haurien mostrat el seu malestar per no cobrar els diners promesos. En un diàleg entre Agustín Lasaosa, aleshores president del Huesca, i Iñigo López, l’excompany de López Garai hauria escrit que «els catalans estan ja dient que els vam dir un mes com a molt per enviar-los les samarretes (diners) i estan ja empipats», frase que va ser contestada per Lasaosa amb un «Són catalans...».

López Garai i la plantilla reusenca celebra el gol d'Alberto Benito en el Reus-Valladolid del juny del 2017 | Laia Solanellas

Segons publica El País, Iñigo López hauria contestat que «el català no és el problema, el problema és que té 20 tios darrera donant pel cul». A més, la Policia manté que el pagament promès es va produir el 10 d’octubre d’aquell mateix any a l’hotel Abba d’Osca amb motiu de la concentració del CF Reus per jugar a l’Alcoraz, matx corresponent a la novena jornada de la lliga 2017-2018.

D’altra banda, sis jugadors del CF Reus que van disputar aquell partit davant el Valladolid també han estat interrogats per la Policia en qualitat d’investigats no detinguts. L’enrenou al voltant d’aquell partit segueix aixecant polseguera entre la falta de contundència i la confusió sobre si una prima a tercer és un delicte o no. El Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) i la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) deixen clar que va contra les normes mentre que el Codi Penal no és contundent i no ho deixa clar.


Comentaris

envia el comentari