L'Audiència de Barcelona menciona l'exconseller Jordi Turull a la sentència del cas Palau

Va formar part de la comissió de contractació d'un pavelló esportiu a Sant Cugat del Vallès

L'exconseller Jordi Turull apareix mencionat a la sentència del cas Palau
L'exconseller Jordi Turull apareix mencionat a la sentència del cas Palau | CatalunyaDiari.cat

L'exconseller Jordi Turull és mencionat de forma explícita a la sentència del cas Palau, en la qual l'Audiència de Barcelona va decidir condemnar a diversos anys de presó els exdirectius de la institució musical, així com a Convergència Democràtica de Catalunya pel cobrament de comissions irregulars. 

Aquesta és una molt mala notícia per a l'exmembre del Govern de Carles Puigdemont i actual diputat de Junts per Catalunya. Tal com es pot llegir a la sentència, Turull va ser membre de la mesa de contractació encarregada de l'expedient de la construcció d'un pavelló municipal a Sant Cugat del Vallès, que va acabar en mans de Ferrovial, per un preu de 4,1 milions d'euros l'any 2002. 

Adjudicació d'obra pública a canvi de comissions

Aquesta obra és una de les quatre úniques que l'Audiència considera que «ha quedat acreditat» que van ser concedides a Ferrovial després d'un «pacte», segons el qual l'empresa entregava part dels diners a Convergència. A canvi, persones vinculades a la formació nacionalista garantien l'adjudicació d'un determinat volum econòmic d'obra pública, gràcies a la influència que tenien, segons informa 'El Español'. 

En el cas del pavelló de Sant Cugat, a la sentència es pot llegir que «en el moment de l'adjudicació de l'obra» gran part de l'alcaldia de la ciutat estava en mans de CDC, i que la comissió es va calcular seguint el model utilitzat habitualment. És a dir, un 4%, més de 167.000 euros es dividien entre dues parts: un 2,5% (104.400,47 euros) per a Convergència, i l'1,5% restant (62.640,20 euros) s'entregava a Fèlix Millet i Jordi Montull. 

Por orden de izquierda a derecha: Jordi Turull, Oriol Junqueras y Carles Puigdemont
Jordi Turull, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont | Cedida

Jordi Turull no va declarar pel cas Palau

L'Audiència de Barcelona considera provat que es va utilitzar la influència de diversos membres de CDC per tal d'adjudicar obra pública a Ferrovial. En concret, sobre el pavelló de la localitat vallesana «no consta acreditat qui conformava la comissió tècnica», però en el cas de la mesa de contractació, a més del tinent d'alcalde, també formava part Jordi Turull Negre, «militant de CDC», regidor de la localitat de Parets del Vallès, membre de la Diputació de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya. 

Cal recordar que l'exconseller Turull va ser proposat com a testimoni del cas Palau, però finalment no va haver de declarar. El defensor de Convergència, Xavier Melero, va renunciar al seu testimoni i al de 35 persones més, després de saber que Montull tenia pensat confessar el finançament il·legal del partit. 


Comentaris

envia el comentari