Laura Borràs i Carles Puigdemont

Laura Borràs es nega a declarar davant del Tribunal Suprem

Se la investiga per prevaricació, frau a l'administració, malversació i falsedat documental per presumpte fraccionament de contractes

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, estava citada aquest dimecres, 22 de juliol, davant el Tribunal Suprem per presumptes irregularitats quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Se la investiga per prevaricació, frau a l'administració, malversació i falsedat documental per presumpte fraccionament de contractes. En la cita, però, Borràs s'ha negat a respondre les preguntes del magistrat instructor de la causa, Eduardo de Porres.

A la sortida de l'alt tribunal aquest dimecres, Borràs  ha afirmat que no declararà fins que hi hagi prova pericial practicada. «Quan hi hagi aquesta evidència, declararé gustosament i seré jo qui sol·licitarà poder venir», ha dit en una atenció als mitjans. «Jo em veig obligada a defensar la meva innocència quan en realitat qui m'està portant davant d'aquest tribunal ni tan sols ha presentat les evidències factuals que permetin demostrar la meva culpabilitat», ha argumentat.

Acompanyada de diputats de JxCat, ERC i Bildu

«Col·laboraré sempre amb la justícia però no col·laboraré mai amb la injustícia», ha afirmat.  Borràs ha estat dins el Suprem menys d'un quart d'hora. Borràs ha acudit al Tribunal Suprem acompanyada dels seus advocats, Gonzalo Boye i Isabel Elbal, però també amb el suport d'altres polítics com ara Eduard Pujol i Jaume Alonso-Cuevillas  (JxCat), Pilar Valluguera  (ERC) o Jon Iñarritu  (Euskal Herria Bildu).

Al suplicatori aprovat al Congrés, el magistrat apuntava que, quan Borràs dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, va adjudicar 18 contractes menors a un conegut seu per un valor de prop de 260.000 euros. La diputada sempre ha dit que la investigació contra ella té motivacions polítiques.

Torra: «Hem de tornar a organitzar un referèndum d'autodeterminació que ens podria unir a tots»

En un altre ordre de coses, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a insistir en exercir el dret a l'autodeterminació. «Hem de tornar a organitzar un referèndum que ens podria unir a tots», ha dit durant la sessió de control d'aquest dimecres al matí al Parlament. Tot i que no ha fixat cap eix temporal, Torra  ha afirmat que cal «tornar-ho a fer» perquè és «impossible» aconseguir la independència sense la unitat.

«No crec que tinguem mai cap possibilitat de guanyar si no som capaços de fer un salt col·lectiu», ha afirmat durant la resposta al president parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià. El líder dels republicans a la cambra ha instat Torra a construir una «estratègia compartida per afrontar un nou embat» contra l'Estat.