YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La història de Leandro Andrés: un enginyer que busca feina a les portes del MWC

Leandro Andrés és un enginyer informàtic sense sostre que mostra l'altra cara del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil

Leandro Andrés és graduat en Enginyeria Informàtica
Leandro Andrés és graduat en Enginyeria Informàtica | CC0

Més enllà del progrés i els avenços tecnològics, hi ha històries que mostren l'altra cara del Mobile World Congress. Una d'elles és la de Leandro Andrés, un enginyer informàtic i tècnic en programació que viu al carrer perquè no ha trobat feina. Malgrat la seva formació, no ha pogut aconseguir un treball ni al seu país d'origen ni a Catalunya, i ara dorm en un alberg amb el suport del projecte social Homeless Entrepeneur.

Un únic objectiu: trobar feina

L'objectiu de Leandro és clar: trobar feina. Per això ha decidit aprofitar el Mobile World Congress i la visita de milers de congressistes a la ciutat de Barcelona per posar-se davant les portes de la Fira de Barcelona de Montjuïc amb un cartell on hi apareix en gran «VULL TREBALLAR», juntament amb el seu currículum enganxat a sota.

Leandro Andrés té 39 anys i és d'origen xilè. Va arribar a Barcelona l'any 2015 i, des de llavors, ha anat treballant en petites feines, però cap d'aquestes ha estat relacionada amb el seu sector: l'informàtic. Segons informa 'Metrópoli Abierta', és graduat en Enginyeria Informàtica per la Universitat de la Frontera de Xile, i va homologar el seu títol en arribar a Espanya. També és tècnic en programació, i ho mostra orgullós al seu currículum, que ha enganxat sota el cartell que agafa.

«He de demanar cita per poder-me dutxar»

Segons ha explicat durant una entrevista a 'RAC1', només demana una oportunitat per trobar feina i per valer-se per si mateix. «Visc al carrer i vaig a dormir en un alberg. Menjo en un menjador social i he de demanar cita per poder-me dutxar», lamentava. 

Però Leandro té clar que, tot i que no entén la seva situació, no es rendirà i mai perdrà l'esperança: «Sóc enginyer informàtic i no he trobat feina enlloc. No ho entenc. Però no perdo l'esperança i continuo formant-me gràcies a les ajudes». «Crec que he tingut mala sort. No crec que a societat sigui cruel perquè no em vull fer la víctima. Només vull una oportunitat», explicava.

El projecte de Homeless Entrepeneur

Homeless Entrepreneur és una ONG que té com a objectiu ajudar les persones sense sostre. Tracta d’enfocar-los en les seves habilitats professionals i personals perquè creïn una vida a través dels seus propis mitjans. La missió principal és erradicar i prevenir les situacions de vulnerabilitat que afecten les persones sense sostre i ajudar-los a reintegrar-se socialment.

Segons informa 'RAC1', el programa de Homeless Entrepreneur consta de tres etapes: coneixement, reconeixement i canvi. El projecte es fonamenta a oferir un servei a la comunitat que desencadeni un cicle que activi la resposta social a la qüestió dels 'sense llar', tant en l’àmbit privat com en l’institucional.


Comentaris

envia el comentari