URGENT

🚨 Salut actualitza el recompte de morts pel virus a Catalunya i n'afegeix 277

El nou lector de matrícules de la Guàrdia Urbana identifica 1.500 cotxes robats a Barcelona

Les càmeres registren 40 imatges per segon i tenen infrarojos | La pantalla avisa els agents al moment sobre vehicles denunciats, sense assegurança o revisió i massa contaminants
Els híbrids detecten també cotxes que no han passat la revisió tècnica o no tenen assegurança | Instagram | @barcelona_gub

Els 145 nous i innovadors cotxes patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona donen el seu fruit. Els vehicles, que a més són híbrids, compten amb un nou sistema de càmeres de vigilància que ha permès detectar 1.449 cotxes robats als carrers de la ciutat, en només sis mesos.

 

El lector de matrícules connecta en temps real amb una base de dades per comprovar si la placa registrada ha estat denunciada per robatori o algú ha reclamat el vehicle per qualsevol motiu, o fins i tot si el cotxe està assegurat i ha passat la revisió tècnica pertinent.

 

 

La nova flota de vehicles amb sistema de reconeixement automàtic va posar-se en marxa l'estiu passat i ha realitzat 695.000 lectures, segons fonts municipals, de les que han sorgit un gran nombre de detencions per robatori, però també 221 per requeriment policial i 617 per vehicles que havien estat precintats i tenien prohibit circular

 

«Comissaries mòbils» 

«Cada cotxe serà gairebé una comissaria mòbil», explicava l'alcaldessa, Ada Colau, en la presentació. I és que els agents no han de manipular res perquè funcioni. El cotxe incorpora un ordinador amb la base de dades de totes les matrícules i, quan en detecta una de sospitosa, els avisa a través de la pantalla.

 

 

Les càmeres tenen capacitat per registrar 40 imatges per segon i incorporen infrarojos, que permeten actuar també en la foscor de la nit, als túnels i a l'interior d'aparcaments.

 

La novetat està instal·lada al sostre dels cotxes, junt amb el pont de les llums d'emergència. Es tracta de dos sensors a banda i banda que registren els caràcters alfanumèrics de totes les plaques que circulen davant dels policies o, fins i tot, dels que estan aparcats al costat de la carretera. 

 

També revisen assegurances i revisions dels cotxes

Segons l'Ajuntament, la base de dades s'actualitza cada 24 hores amb les denúncies de vehicles robats, embargats o precintats per l'Institut Municipal d'Hisenda, però també dels que estan implicats en una investigació policial i els que els agents vulguin introduir manualment al programa.

 

Guàrdia Urbana de Barcelona
La Guàrdia Urbana ha detectat també 617 vehicles que circulaven tot i haver estat precintats | Arxiu

 

Els policies poden incorporar-hi llistes de cotxes que no tinguin assegurança o no hagin passat la inspecció tècnica quan tocava i, fins i tot, llistes de la classificació ambiental de la Direcció General de Tràfic (DGT) per identificar vehicles que sobrepassin l'índex de contaminació que els permet circular per les rondes en dies concrets. Comentaris

envia el comentari