Leroy Merlin descarta obrir el seu nou centre logístic a Barcelona

L'empresa de bricolatge francesa ha escollit finalment Marsella

Barcelona no ha estat escollida per ser la seu del nou centre logístic de Leroy Merlinempresa

La capital catalana competia, a més d'amb la guanyadora, amb Gènova per acollir aquest nou centre de treball des d'on Leroy Merlín farà la distribució dels seus productes, provinents d'Àsia, pel sud del continent europeu. Segons el diari 'Expansión', la firma gal·la hauria decidit que aquest nou projecte empresarial es quedés a casa. 

La manca de terrenys industrial, la possible causa

La companyia francesa no ha confirmat quines són les raons principals per haver triat Marsella. No obstant això, el diari econòmic apunta que Barcelona podria haver estat descarta per la seva manca de sòl industrial i logístic a prop del centre i el port. 

A tota la província, segons dades del banc BNP Paribas Real Estate, només hi ha un 3% de terrenys disponibles. La cosa és més greu a Barcelona ciutat, doncs com alertava la Cambra de Comerç, la presència de terreny industrial a la ciutat comtal és gairebé inexistent. 

Imatge magatzem industrial
El 'boom logístic' que viu Barcelona ha reduït molt el sòl industrial disponible | CatalunyaDiari

 

Tot podria ser degut al boom logístic que ha viscut Barcelona en els darrers mesos. Al febrer, es confirmava que tant Lidl com Decathlon muntaran els seus 'hubs' logístics pel sud d'Europa a la Zona Franca. En total són 15 les grans empreses que han obert centres logístics a la zona durant aquest 2019. L'impuls que es va iniciar amb la presència d'Amazon, amb dos seus a El Prat de Llobregat i Barberà del Vallès, sembla que només es podria frenar per la manca de terrenys disponibles.

Mango obre un centre d'innovació digital a Barcelona

Mango pot presumir de ser un dels referents mundials dins del sector de la moda. Com altres empreses de la seva competència directa, una de les principals prioritats que té és potenciar les seves vendes en línia. Per aquest motiu, la firma ha  escollit Barcelona per obrir el seu nou centre d'innovació digital.  

Concretament, l'empresa catalana ha instal·lat les seves noves  oficines, d'uns 700 metres quadrats, al carrer Almogàvers 119, en el barri del Poble Nou. Passarà a ser un nou membre del 22@Barcelona, una zona d'aquest antic barri industrial de la capital catalana, on des de l'any 2001 tenen seu un gran nombre d'empreses tecnològiques com Facebook, Amazon, Groupalia o Indra.