La reina Letícia durant una reunió amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Madrid, 1 de septembre de 2020

Salta la sorpresa: Letícia i Cristiano no poden posar-se la vacuna de Moderna

La vacuna de la farmacèutica Moderna provoca reaccions adverses en totes aquelles persones que s'han sotmès a tractaments estètics de farciment facial, segons la FDA

Salta la sorpresa. La reina Letícia, Cristiano Ronaldo o Julio Iglesias no poden posar-se la vacuna de Moderna. El perquè? Els efectes secundaris que podria tenir. Segons ha informat la FDA, la vacuna de la farmacèutica Moderna provoca reaccions adverses a aquelles persones que s'han sotmès a tractaments estètics de farciment facial. La notícia ha caigut aquest diumenge com un autèntic gerro d'aigua freda, ja que a Espanya s'ha començat a aplicar la vacuna de la farmacèutica Pzifer i la de la BioNtech.

De fet, es restava només a l'espera que l'Agència Europea de l'Medicament aprovés la vacuna de la Moderna. Malgrat això, el 'handicap' sembla que serà només una pedra en el camí d'una vacuna que ja està en període d'aprovació i que podria arribar de manera imminent a Espanya.

Un efecte secundari a tenir en compte

I és que fins ara els efectes secundaris de la vacuna semblaven pertànyer a el món de la rumorologia. No hi havia proves concloents que la vacuna de la Covid-19 pogués implicar efectes secundaris més enllà d'algunes reaccions al·lèrgiques o dolors amb posterioritat. De fet, un estudi publicat a la revista New England Journal of Medicine explicava que arran de la vacuna es podia produir dolor al lloc de la injecció en el 84% dels vacunats, cansament en el 63%; mal de cap en el 55%, dolor muscular en el 38%, calfreds al 32%; i dolor en les articulacions en el 24% i febre al 14%.

A l'informe ara es suma el que ha certificat el Comitè Assessor de l'Agència d'Administració de Medicaments i Aliments dels Estats Units (FDA). Doncs segons ells, la vacuna de la Moderna provoca reaccions al·lèrgiques o adverses a persones que s'hagin sotmès a tractaments estètics facials com ara posar-se botox.

I a Espanya, famosos com la reina Letizia, Julio Iglesias o el mateix col·laborador de Sálvame i paparazzi Kiko Matamoros s'han sotmès a aquests tractaments. Qui tampoc es lliura és l'exjugador de Reial Madrid i actual integrant de la Juventus de Torí, Cristiano Ronaldo. El davanter es va sotmetre a diversos tractaments estètics durant la seva etapa a Espanya -també a Anglaterra- de manera que ja sap que tampoc es podrà injectar aquesta vacuna.

Normalitzar els efectes secundaris

És el que demanava la setmana passada Kristen R. Choi, infermera que va participar en l'assaig de la vacuna contra el coronavirus de Pfzfer-BioNTech. En declaracions posteriors a la prova, la infermera es remetia a la fiabilitat de la vacuna i recordava que els efectes secundaris lleus és una cosa normal en qualsevol producte químic d'aquest tipus. «Cal estar preparats per explicar correctament als pacients per què   han de confiar en la vacuna i que els seus efectes adversos podrien semblar-se molt als símptomes de l'Covid-19 », va explicar res més posar-se la vacuna .