Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona rodant una pel·lícula

El conegut actor de Hollywood que està gravant una pel·lícula a Manresa

L'irlandès Liam Neeson està rodant 'Marlowe'

Manresa ha rebut aquest dijous un dels actors més carismàtics de Hollywood. L'irlandès Liam Neeson ha estat a la capital del Bages rodant la producció internacional 'Marlowe', un thriller que protagonitza per donar vida al llegendari detectiu privat Philip Marlowe.

La pel·lícula està dirigida per l'irlandès Neil Jordan, guanyador d'un Oscar al Millor Guió Original per 'Joc de llàgrimes' (1993) i d'un Bafta al Millor Guió Adaptat per 'El final de l'idil·li' (1999), i director de llargmetratges de terror, fantasia i cinema negre, com 'Entrevista amb el vampir' (1994), 'Byzantium' (2013) i 'La viuda' (2018).

Neeson ha arribat al rodatge cap a les 10 amb cotxe i acompanyat per l'actor Colm Meaney, que també participa en la pel·lícula. Un rodatge que s'ha fet al carrer Jaume I i dins el Bar Restaurant Miami. 

L'arribada de l'actor ha generat una gran expectació entre els veïns de la ciutat. Molts d'ells s'han apropat des de primera hora als voltants del set de rodatge. 

Per a la pel·lícula, ambientada a Los Angeles (Estats Units) a principis del segle XX, s'ha reconvertit aquest local de restauració en una licoreria amb el nom Schmidt's Liquours, i hi ha cotxes d'època i figurants caracteritzats.

El rodatge de la pel·lícula ha provocat alguns talls a les vies principals de la ciutat i modificacions en la circulació habitual d'autobús, que ha afectat des de les 7.00 les línies L2, L3, L4 i L5.

Un personatge de Raymond Chandler

Philip Marlowe és un personatge fictici creat per l'escriptor nord-americà de novel·la negra Raymond Chandler com a protagonista de les seves novel·les 'El son etern' (1939) i 'El llarg adeu' (1953).

Ha estat interpretat moltes vegades al cinema; per exemple el 1946 Humphrey Bogart li va donar vida en el film de Howard Hawks 'El son etern'; el 1973, Elliot Gould va protagonitzar la cinta de Robert Altman 'El llarg adeu', i el 1975 Robert Mitchum el va encarnar a 'Adeu, nena', així com en un 'remake' d''El son etern' el 1978.

L'actor Liam Neeson en un rodatge a Manresa
Liam Neeson grava 'Marlowe' | Europa Press

Neeson i Jordan es retroben en una pel·lícula

Amb aquesta producció, Neeson, de 69 anys, es torna a posar en mans del director irlandès després de fer-ho el 1996 i per primera vegada a 'Michael Collins' --que li va merèixer la Copa Volpi a Millor Actor en el Festival de Cinema de Venècia-- i després a 'Esmorzar a Plutó' (2005).

Al llarg de més de quatre dècades, l'actor ha participat en pel·lícules com 'La llista de Schindler' (1993), 'Els miserables' (1998), 'Star Wars' (1999), 'Love actually' i (2003) 'Batman begins' (2005).