Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Poliesportiu de la Bisbal del Penedès.

La licitació de les obres del poliesportiu de la Bisbal del Penedès s'encalla

Les quatre primeres empreses adjudicatàries han retirat l'oferta | Des del govern local ho atribueixen a l'encariment dels materials de construcció

La licitació de les obres de rehabilitació del poliesportiu municipal de la Bisbal del Penedès està encallada. Les quatre primeres empreses adjudicatàries han retirat l'oferta, l'última de les quals aquesta mateixa setmana. Tot plegat està endarrerint un procés que va començar a principis d'aquest any 2021.

L'Ajuntament va treure a licitació les obres de rehabilitació de la primera fase al gener, i van ser adjudicades el mes d'abril. L'adjudicació es va fer a l'empresa M i J Grúas SA per un import de 885.000 euros. L'oposició va presentar un recurs contra l'adjudicació, que va ser desestimat per la Junta de Govern Local el mes d'agost.

El setembre, l'empresa guanyadora el concurs va renunciar al contracte, amb la qual cosa es van adjudicar les obres a la segona classificada. Però tant la segona, com la tercera i la quarta també han retirat l'oferta. La Junta de Govern Local haurà de notificar ara a la següent, que és la cinquena d'un total de nou que es van presentar.

Encariment dels materials

Des del govern local atribueixen aquest fet al fort increment de preus dels materials de construcció que hi ha hagut aquest any. «Les primeres empreses van fer una oferta molt ajustada i ara no la poden assumir per aquest increment», ha explicat a TarragonaDigital l'alcaldessa, Agnès Ferré. El consistori ha d'anar baixant en la llista d'empreses que van presentar oferta, en un tràmit que és lent.

«Les empreses tenen deu dies per respondre, i és el temps mínim que hem de deixar», afegeix Ferré. L'alcaldessa confia que entre les que queden es pugui adjudicar l'obra, perquè les ofertes eren per un valor més alt. En cas que això no fos així, caldria començar de nou la licitació.

La situació no ha estat exempta de polèmica en l'apartat polític. Després que es retirés l'última empresa, des del PSC de la Bisbal van anunciar que estudiarien les «responsabilitat polítiques i jurídiques» que se'n podrien desprendre. Això s'ha traduït en una petició a l'Oficina Antifrau de Catalunya perquè emeti «un informe sobre les possibles responsabilitats dels membres de la Junta de Govern».