|
Un llaç groc penjat d'una espelma ha portat tensió a Coma-ruga. Concretament, el mossèn Armand Carbonell, de la Parròquia de Sant Ramon Nonat, va penjar el llaç en una espelma de l'altar en referència als polítics catalans que van ser empresonats i ara un grup de veïns ha expressat el seu malestar per aquesta decisió a les xarxes socials.
El comunicat destaca que hi ha «molts catalans no separatistes» que acudeixen a l'església amb assiduïtat i que mai s'han queixat que les misses fossin en català encara que «molts de la resta d'Espanya no l'enteniem». Ara bé, els feligresos consideren que «profanant l'església amb el llaç groc s'han creuat totes les línies vermelles» i no estan disposats a continuar massa temps més en una situació complicada com aquesta.
O el llaç groc o els feligresos de l'església de Coma-ruga
Fruit d'aquesta indignació, el col·lectiu de veïns ha fet una petició pública per tal que es retiri aquesta simbologia política «si vol seguir comptant amb nosaltres». Així, si el mossèn Carbonell no retira el llaç, potser es queda sense un grup nombrós de fidels feligresos.
Per últim, destaquen també que tothom aquell qui comparteixi la seva queixa i indignació, escrigui un correu a l'arquebisbat i la parròquia per tal de fer arribar massivament la seva petició i malestar pel que ells creuen que és polititzar un lloc de culte públic com és una església.
Els llaços grocs, motiu de discussió a Coma-ruga
No és la primera vegada aquest any que els llaços grocs provoquen disputes entre la població de Coma-ruga. De fet, a l'abril, un grup de persones va enregistrar dos homes que estaven despenjant llaços d'unes palmeres del passeig marítim.
Els homes que despenjaven els llaços apel·laven a la «llibertat» com el seu dret per fer l'acció, mentre que altres els acusaven de «violència» i de no respectar el dret a la llibertat d'expressió.
Malgrat la tensió del moment, afortunadament la discussió no va anar més enllà i tot va quedar en paraules d'una banda i d'una altra.