Pengen per tercer cop llaços grocs a la muralla de Tarragona

Els símbols han aparegut el matí d'aquest dissabte, 8 de setembre

Els llaços grocs han tornat a ser penjats a la muralla romana de Tarragona.  Aquest dissabte, 8 de setembre, la ciutat ha despertat amb diversos d'aquests símbols penjats a la malla protectora de la muralla a l'alçada del Portal de Roser, és a dir, a la confluència entre la via de l'Imperi Romà i l'avinguda de Catalunya. Torna, doncs, una polèmica que ja s'ha produït a Tarragona en dues ocasions més al llarg de les darreres tres setmanes. Des del Comitè en Defensa de la República de la Part Alta de Tarragona ja han reivindicat aquesta acció:

Llaços grocs a la muralla de Tarragona, tercer capítol

Aquesta és ja la tercera ocasió en què a la muralla de Tarragona es pengen els llaços de color groc, que reivindiquen l'alliberament i el retorn dels líders socials i polítics empresonats i exiliats pel procés d'independència. El passat 21 d'agost, la muralla romana de la ciutat apareixia amb els llaços penjats per primer cop. Aquella mateixa nit, diversos operaris es van fer càrrec de la retirada d'aquests símbols a ordres directes de l'Ajuntament de Tarragona.

La cosa, però, no va quedar aquí: menys d'una setmana després, el dia 28 d'agost, els llaços grocs apareixien novament al voltant del Portal del Roser, en un dels accessos més concorreguts a la Part Alta de Tarragona. Novament, i a ordres de l'alcaldia, la nit següent els plàstics grocs van ser retirats per part de diversos operaris. Ara, a 8 de setembre, els símbols han tornat a aparèixer penjats en aquest monument de la ciutat i caldrà estar amatents a les ordres que es donen des de l'autoritat municipal a voltant de la seva més que possible retirada, observant els precedents. La guerra de símbols reapareix de nou a Tarragona.