Polèmic llançament de dards contra el retrat del Rei Felip VI a la fira de Vic

L'activitat estava organitzada per una parada de l'agrupació CDR

Aquest cap de setmana s'ha celebrat l'emblemàtica festa de benvinguda de la primavera a la capital d'Osona, Vic. Aquesta edició comptava amb tot un seguit de novetats com una mostra de llibres al carrer que va agrupar a una vintena d'autors catalans que signaven les seves novetats de cara a Sant Jordi. També tornava a celebrar-se l'exhibició eqüestre, a l'espai de la Plaça Major, per apropar al públic les modalitats de 'horseball', doma i, per primer cop, volteig, és a dir, tot un seguit d'exercicis gimnàstics sobre el cavall. 

No obstant això, el tradicional Mercat del Ram de Vic ha estat notícia per la polèmica activitat que no ha deixat a ningú indiferent i que es va organitzar en una de les seves parades. L'agrupació CDR (Comitè en Defensa de la República) del municipi, va presentar una activitat que tenia dos protagonistes: una gran fotografia del Rei Felip VI i dards. Així doncs, els assistents estaven convidats a llençar dards contra el retrat del monarca. 

El president va visitar el Mercat aquest passat dissabte
El president va visitar el Mercat aquest passat dissabte | CEDIDA

«Volem que Catalunya sigui un país d'oportunitats»

El president de la Generalitat, Quim Torra, va reiterar el suport del Govern envers el sector agrícola català tot afirmant que vol que Catalunya «sigui un país d'oportunitats». Durant la seva visita al Mercat del Ram de Vic va apostar per fer arribar les comunicacions terrestres, digitals i les infraestructures necessàries arreu del territori i garantir que tots els ciutadans «puguin tirar endavant els seus projectes de vida». 

Torra ha mostrat el seu respecte envers la «pagesia» i va assegurar que «el Govern no vol tenir un país buit, vol tenir un país viu». El president va afirmar que «tots els camps i muntanyes de Catalunya, des de les Terres de l'Ebre fins al Pallars, passant per Osona, El Bages o l'Empordà» han de poder oferir als ciutadans les mateixes oportunitats. 

  

  

«Necessitem que allà on no han arribat encara les suficients comunicacions terrestres i digitals hi arribin i allà on encara ens manquen algunes infraestructures hi arribin», va assenyalar Torra. En aquest sentit va apuntar que Catalunya ha de ser «un país d'oportunitats» i «sostenible» on tothom «pugui tirar endavant els seus projectes de vida».


Comentaris

envia el comentari