Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates

Les llars d’infants privades demanen un ajut econòmic immediat per poder seguir funcionant

Asseguren que apliquen les màximes mesures de protecció i animen les famílies a portar el seus fills als centres

L'Associació Catalana de Llars d'Infants ha reclamat aquest dijous una ajuda econòmica «immediata» per poder continuar funcionant, i han subratllat que les escoles bressols inicien el curs amb les màximes mesures de seguretat. En un comunicat, l'associació —que engloba a un centenar de guarderies de gestió privada— ha explicat que una enquesta entre les seves associades assenyala que més del 70% dels centres necessita una injecció de liquiditat en un període màxim de tres mesos.

La portaveu de l'associació, Mireia Català, ha subratllat que les llars d'infants privades han fet inversions per adaptar els espais a la situació actual, una quantitat econòmica a la qual també s'han de sumar les despeses acumulades durant el confinament i durant el període en què van obrir portes amb ràtios reduïdes.

L'enquesta assenyala que el 80% de les guarderies privades que pertanyen a l'associació han hagut de demanar finançament per a fer front a les despeses: «Hem fet un gran esforç que no ha de ser en va i animem les famílies a portar als seus fills als nostres centres», ha dit Català. En aquest sentit, de cara a l'imminent inici de curs, des de l'associació també han demanat a les famílies que limitin al màxim el contacte social fora de l'escola bressol per evitar possibles contagis.

Demanen un pla de rescat com més aviat millor

Sobre les ajudes publicades aquesta setmana en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) a les guarderies privades per a pal·liar la situació provocada per la pandèmia el curs passat, ha dit que «donen una mica d'aire», i ha agraït a la Conselleria d'Educació que complís el seu compromís. Tot i això, no és suficient, i per aquest motiu demanen un pla de rescat pel sector.

«No obstant això, actualment, les llars d'infants subvencionades són una minoria, per la qual cosa totes les esperances estan dipositades en un pla de rescat, que demanem que es faci efectiu com més aviat millor i que es pugui estendre durant aquest curs, si les dificultats continuen», ha assenyalat la presidenta de l'associació, Conxita Pericó.