Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Fotografía de productos de limpieza

El que acaben de descobrir del lleixiu i el coronavirus

Des de l'inici s'ha recomanat l'ús del lleixiu per desinfectar superfícies i objectes, però un dels seus components podria ajudar molt més

Fotografi de productes de neteja
L'Àcid hipoclorós podria servir de barrera protectora | CatalunyaDiari

Des de l'inici de la crisi del coronavirus s'ha recomanat l'ús del lleixiu per desinfectar superfícies i objectes personals potencialment contaminats. L'ús d'aquest producte sembla impossible per desinfectar a les nostres mascotes o a nosaltres mateixos pel fet que un dels seus components, l'hidròxid de sodi, és un element blanquejador i càustic molt nociu per a la salut.

No obstant això, l'altre component del lleixiu és l'àcid hipoclorós, que és l'agent desinfectant i antisèptic de la solució líquida. Un element que no resulta perjudicial per al nostre organisme.

Barrera protectora davant el virus

D'aquesta manera, l'ús aïllat de l'àcid hipoclorós aporta una important protecció enfront d'infeccions i, en tractar-se d'un component inofensiu per al nostre organisme, podria utilitzar-se com una barrera protectora per impedir l'entrada del virus.

Aquesta aportació ha estat realitzada per l'oftalmòloga de la clínica Miranza Verge de Luján de Sevilla,María Gessa, que assenyalava que una solució en esprai d'àcid hipoclorós podria evitar l'entrada de la Covid-19 a través de les mucoses, ja que el component no causa irritació en les mucoses ni a la gola.

La doctora considera que aquesta solució podria ser de gran utilitat per al personal mèdic, que abans d'atendre un pacient amb coronavirus podria polvoritzar els seus ulls, nas i boca abans de col·locar-se els EPIS, comptant així amb una doble barrera de protecció.

Usos comuns de l'àcid hipoclorós

L'ús mèdic més freqüent d'aquesta substància és el tractament de ferides obertes perquè és una solució econòmica i ràpida per desinfectar i accelerar el procés de cicatrització. També s'usa per al tractament de diverses malalties als ulls i a la boca. Per exemple, per tractar la blefaritis, una inflamació de les parpelles generalment de caràcter infecciós, i multitud d'inflamacions produïdes a l'interior de la boca per culpa de bacteris.

Tot i que encara no s'ha demostrat científicament l'efectivitat de l'àcid hipoclorós (HClO) enfront de la COVID-19, diversos especialistes en tot el món estan investigant la possibilitat que aquest component tan comú en l'ús mèdic pugui ser una barrera definitiva davant el coronavirus.