Llibres en quarantena: La nova rutina de les biblioteques

Els llibres consultats per part dels usuaris es dipositaran en un lloc apartat i separats entre sí durant almenys catorze dies

biblioteca
Els llibres consultats hauran d'estar catorze dies en quarantena | Biblioteques de L'Hospitalet

Els territoris que es trobin a la fase 1 del pla de desescalada podran obrir les biblioteques per les activitats de préstec o devolució d'obres, així com per a informació bibliogràfica i bibliotecària, al 30% de l'aforament. L'obertura significa un pas més cap a la normalitat però això no ha de fer oblidar les mesures d'higiene per evitar el contagi i la propagació del coronavirus. 

El personal de la biblioteca proporcionarà les obres sol·licitades als usuaris i, un cop consultades, es dipositaran en un lloc apartat i separades entre sí durant almenys catorze dies, és a dir, passaran una quarantena. Les col·leccions de lliure accés seguiran tancades al públic. Així ho diu l'ordre publicada pel govern espanyol al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) del 9 de maig, per la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional, establertes després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació a la fase 1 del pla de transició cap a una nova normalitat.

En aquesta fase, en la que entren la majoria de comunitats autònomes des de l'11 de maig, no es podran dur a terme activitats culturals, activitats d'estudi en sala o de préstec interbibliotecari. Per una altra banda, no es podrà fer ús dels ordinadors i mitjans informàtics de les biblioteques destinats per a l'ús públic dels ciutadans, així com dels catàlegs d'accés públic en línia o catàlegs en fitxes de la biblioteca.

Davant la reobertura al públic de les biblioteques, el responsable de cadascuna d'elles haurà d'adoptar les mesures sanitàries i organitzatives establertes a l'ordre ministerial de Sanitat.

 

Les llibreries poden obrir sense cita prèvia a la fase 1

Mentrestant, les llibreries podran obrir sense cita prèvia a la fase 1 però sempre amb un 30% de l'aforament. En el cas que sigui un establiment de diverses plantes, els clients presents en cadascuna d'elles hauran de guardar la mateixa proporció i mantenir una distància mínima interpersonal de 2 metres. Les llibreries fixaran un horari d'atenció amb servei prioritari per a majors de 65 anys.


Comentaris

envia el comentari