Llibres i roses omplen els carrers de Lleida per Sant Jordi

Les flors vermelles segueixen sent les protagonistes i les travesses apunten 'Atles de l'Oblit' i 'El fill de l'italià' com a títols més venuts a Ponent

Una parada plena de llibres i de gent, a l'Eix Comercial de Lleida
Una parada plena de llibres i de gent, a l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

Els carrers de Lleida s'han tornat a omplir un any més de roses i llibres per celebrar Sant Jordi, tot i la pluja de primera hora i que enguany les vendes s'han avançat aprofitant els dies festius de Setmana Santa. Segons el president del Gremi de Llibreters de Lleida, Jordi Caselles, alguns dels llibres més venuts enguany seran 'El fill de l'italià' de Rafel Nadal i 'Entre el cel i la terra' de Gerard Quintana; mentre que en l'àmbit local ha destacat 'Atles de l'Oblit', de Teresa Ibars, i 'Sóc més de l'Oest', del Sr. Postu.

Els floristes expliquen que la rosa vermella segueix sent la preferida dels lleidatans i de tots els catalans, tot i que la rosa groga segueix guanyant adeptes. Com a novetat, destaquen les flors deshidratades, que aguanten el pas del temps perquè està tractada i no necessita aigua. "Són alternatives molt acceptades pels joves, que sempre busquen coses diferents", ha explicat Anna Tornero, de la floristeria 'La Confiança'.

Un home mira les roses d'una parada, a l'Eix Comercial de Lleida
Un home mira les roses d'una parada, a l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Els més venuts a Catalunya

Les travesses tant de Lleida com de la resta de Catalunya recullen entre els llibres més venuts aquest Sant Jordi 'El fill de l'italià' de Rafel Nadal i 'Entre el cel i la terra' de Gerard Quintana, a més dels títols escrits pels polítics presos, Oriol Junqueras, Raül Romeva o Joaquim Forn. La Maite Arrufat, de Lleida, n'ha comprat els tres. «Vull col·laborar amb les persones que són a la presó perquè els admiro i vull que siguin els llibres més venuts», ha explicat.

També ha comprat el llibre 'Sóc més de l'Oest', del Sr. Postu, pel seu gendre, un dels títols locals que està previst siguin dels més venuts a Ponent. També figura entre els més venuts 'Atles de l'Oblit', de Teresa Ibars. L'autora explica que el detonant per escriure el llibre va ser la malaltia del seu pare: l'Alzheimer, que «es menja els pensaments, els records i els sentiments», ha explicat.

Pel que fa a les vendes, s'espera que aquest Sant Jordi siguin bones, ja que les vendes s'han iniciat abans, aprofitant la Setmana Santa. «Hi ha gent que estava de vacances, que s'ha quedat a Lleida pel mal temps i que ha aprofitat per comprar llibres», ha explicat Jordi Caselles. També confia que sigui un Sant Jordi «positiu i gloriós» la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès. «Hem fet un pre-Sant Jordi tota aquesta setmana Santa potser perquè la gent volia un llibre per llegir aquesta Setmana Santa», ha explicat.

Una parella, amb un test de roses, a l'Eix Comercial de Lleida
Una parella, amb un test de roses, a l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Pagès Editors ha celebrat com cada any un esmorzar amb els escriptors

Pagès Editors ha celebrat com cada any un esmorzar amb els escriptors. El mestre de cerimònies ha estat enguany Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha destacat «el plaer de llegir en un moment en què tot es fa de pressa i malament». Carod-Rovira ha reivindicat la lectura com un «acte revolucionari». «Sol davant d'un llibre tens l'oportunitat de conèixer un món diferent i d'imaginar-te'n un de millor; per això la lectura serà sempre l'acte de llibertat més gran que pugui existir», ha dit.

Altres autors que presenten llibre a Lleida aquest Sant Jordi i que també han participat a l'esmorzar de Pagès Editors han estat el periodista Jordi Sebastià i el regidor de la Crida per Lleida-CUP a l'Ajuntament de Lleida, Pau Juvillà. Sebastià, en el seu primer llibre, 'La ciutat invisible' explica com ha canviat Lleida els últims 10 anys, amb l'arribada del TGV a la ciutat, la construcció de la Llotja o com comença a haver-hi crítica a la gestió municipal.

És un llibre per donar a conèixer la ciutat fora de Lleida però també als lleidatans, ha assegurat. Per la seva banda, Juvillà, ha escrit 'Primàries de Sang' a quatre mans amb el periodista David Marín, una novel·la negra ambientada a Lleida que parla d'un procés polític i les lluites pel poder municipal amb personatges inspirats en polítics reals.

Dos dels llibres que es preveu que siguin dels més venuts per Sant Jordi a Lleida
Dos dels llibres que es preveu que siguin dels més venuts per Sant Jordi a Lleida | LleidaDiari.cat

 

Roses groges en una parada de l'Eix Comercial de Lleida
Roses groges en una parada de l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari