Imatge del sopar a Tarragona de membres de diferents formacions de l'entorn del catalanisme moderat amb la regidora de Barcelona, Eva Parera.

La Lliga Democràtica, futur nou partit català, pren forma a Tarragona

Eva Parera, regidora de Manuel Valls a l'Ajuntament de Barcelona, va sopar a Tarragona amb membres de Centrats i Lliures | La idea és reunir aquestes forces sota el paraigua de la Lliga Democràtica

Tarragona ha sigut l'escenari d'una nova trobada en el camí de la formació del nou partit polític català, la Lliga Democràtica. Aquest dimecres, 31 de juliol, representants de Lliures i Centrats han sopat amb la regidora de Barcelona pel Canvi, la plataforma de l'exprimer ministre francès Manuel Valls, Eva Parera.

Parera, antiga dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya i membre d'Units per Avançar, es troba en totes les travesses com a futura líder de la Lliga. Al sopar d'aquest dimecres a la nit, van assistir noms coneguts de la política tarragonina com ara el regidor de Ciutadans a Salou, Pere Lluís Huguet; l'alcaldable de Tot per Vila-seca, l'antic membre del PSC Ander Basterretxea i l'alcaldable de Centrats per Tarragona, Carlos Calderón. Ni Calderón ni Basterretxea van obtenir representació en les eleccions municipals del passat 26 de maig. 

Huguet ha explicat, en resposta a preguntes de TarragonaDigital, que «em van convidar per amistat amb Eva i no com a simpatitzant de Lliures. Fa molt temps que som amics i, arran dels meus articles, vam estar parlant de política».

«Defensem que el desenvolupament català ha de ser dins el marc de l'Estat espanyol»

Hèctor Àlvarez, advocat tarragoní i responsable de Lliures a Tarragona, ha apuntat, en una piulada al seu perfil de Twitter, que l'objectiu d'aquest nou projecte que s'està gestant és «oferir a l'electoral una opció política catalana que cerqui solucionar els problemes d'encaix de Catalunya a Espanya. Defensem que el desenvolupament català ha de ser dins el marc de l'Estat espanyol».

La Lliga Democràtica aspira ser la formació que posi ordre en l'espai polític del catalanisme moderat. En aquest terreny està per veure quin seria el paper de Convergents, el partit polític impulsat per Germà Gordó, l'antic secretari general de Convergència.  Gordó està sent investigat pel seu paper en el cas 3%, sobre presumpte finançament irregular de Convergència, i el seu futur polític, i el de Convergents, va molt lligat amb el seu futur judicial.