Acció del matx entre el Mataró FEIMAT i el CBT

Jornada d’or a la Lliga EBA amb triple victòria tarragonina

L’Ibersol CBT remunta en els darrers segons a Mataró, el Valls guanya fora i trenca la ratxa negativa i el Salou torna a guanyar com a local i ja és setè a la classificació

Acció del matx entre el Mataró FEIMAT i el CBT | @CBT_Tarragona

Immillorable jornada número 17 en el grup C-A de la Lliga EBA amb una triple victòria dels tres representants del Camp de Tarragona. L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona, el Club Bàsquet Salou i el Club Bàsquet Valls han sumat un triomf important en la recerca dels seus objectius a finals de temporada. És el tercer cop aquesta temporada que els equips del territori tanquen la jornada amb una triple alegria.

El CBT, triomf ‘in extremis’

L’Ibersol CBT s’ha endut el triomf de la pista del Mataró Feimat per 71 a 72 gràcies a dos tirs lliures anotats per Ferran Torres quan només faltava un segon per al final del partit. Els tarragonins, que visitaven la pista d’un rival en forma que volia aproximar-se a la zona més noble de la classificació han encetat l’encontre de la millor manera possible, quallant un parcial de 0 a 11 en els primers dos minuts i mig. Malauradament els locals han reaccionat, realitzant abans del segon joc un parcial de 10 a 0 que ha equilibrat la balança. Els cops s’han anat intercanviant fins que s’ha arribat al darrer minut i mig de matx amb els homes dirigits per Berni Álvarez perdent de quatre punts (71-67). Els blaus no han perdut el cap i han aconseguit capgirar l’electrònic a un segon del final amb el definitiu 71-72 que ha donat el catorzè triomf de la campanya al CBT, que defensa la primera posició en solitari de la lliga.

El Salou, virtualment salvat

El Club Bàsquet Salou ha superat l’Olivar aragonès per 70 a 61, sumant la novena victòria de la temporada que deixa virtualment salvat un conjunt dirigit per Jesús Muñiz que ara és setè a la taula. Els de la Costa Daurada han començat l’encontre amb el peu tort, caient en els primers deu minuts de partit per 10 a 20. La reacció salouenca ha estat progressiva imposant-se en el segon joc per 19 a 12. La represa després del descans ha mostrat la cara més igualada del matx (19-19) i no ha estat fins al darrer quart quan el CB Salou ha explotat la seva millor versió, sentenciant el triomf amb un parcial de 22 a 10. Eloi Galofré amb 17 punts anotats i Jamal Barksdale amb 24 punts de valoració han estat els jugadors més destacats d’un encontre que deixa virtualment salvat el conjunt tarragoní. La temporada passada, el Quart va guanyar nou partits i no va jugar el playoff de descens, salvant-se directament. Un parell de triomfs més en les últimes nou jornades de lliga certificarà la continuïtat salouenca un any més a la Lliga EBA.

El Valls estrena entrenador amb victòria

L’estrena de Jordi Balaguer com a entrenador del Club Bàsquet Valls no ha pogut ser millor després d’imposar-se a la pista del Salt per 63 a 73. Els de l’Alt Camp han tornat al camí de la victòria després de tres derrotes consecutives gràcies a un partit que han decantat a favor en els darrers deu minuts de duel. Els vallencs han començat perdent contra el cuer per 19 a 15 en el primer quart. El dolent inici de partit ha tingut remei en el segon joc, equilibrant el marcador al descans amb un 38-38. Una igualtat que s’ha mantingut en la represa, quallant un parcial de 13-13 entre ambdós conjunts. Quedant deu minuts per al final, Salt i Valls s’ho jugaven tot. I el Valls ha trobat el camí del triomf gràcies a una convincent actuació amb un parcial final de 12 a 22. Oriol Besora amb 16 punts i James Edwards amb 13 de valoració han estat els jugadors més destacats dels de l’Alt Camp, que ara ocupen la desena plaça de la lliga amb set triomfs i deu derrotes.