Berni Álvarez donant instruccions als seus homes

El CBT segueix líder, el Salou se salva virtualment i el Valls perd a Mataró

Dues victòries i una derrota és el balanç del bàsquet del cap de setmana al grup C-A de la Lliga EBA

Berni Álvarez donant instruccions als seus homes | CBT

El millor bàsquet masculí del Camp de Tarragona ha gaudit d’un cap de setmana més dolç que no pas amarg. Dos dels tres representants de la quarta categoria del bàsquet estatal s’han endut una victòria. L’Ibersol CBT s’ha imposat, novament patint fins al final, a la pista del Salt (64-65), mentre que el Salou ha festejat la permanència virtual gràcies al triomf contra el Cornellà (91-70). El Valls ha protagonitzat la nota negativa del cap de setmana després de perdre a Mataró (71-56).

El CBT torna a guanyar patint fins al final

L’Ibersol CBT ha sumat una nova victòria, la quarta consecutiva, després d’imposar-se al Club Bàsquet Salt per 64 a 65 en un nou final d’infart on els tarragonins perdien d’un punt a vuit segons del final i on una cistella de Ferran Torres a dos segons de sonar la botzina posava per davant en el marcador al conjunt entrenat per Berni Álvarez. Els blaus han hagut de remuntar, de mica en mica, el dolent inici d’encontre que ha provocat finalitzar el primer quart amb una victòria local per 20 a 14. En els segons deu minuts, el CBT ha aconseguit guanyar per 17 a 20 però no ha estat fins al tercer joc quan els cebetistes han pogut posar-se per davant en el marcador de forma mínima (52-53). El darrer quart, ple de nervis per ambdós equips, ha finalitzat amb una possessió local que no han sabut transformar en cistella, donant així el triomf a uns tarragonins que defensen exitosament la primera posició de la lliga en solitari, ara amb setze victòries i només tres derrotes. Adrià Duch amb 17 punts anotats i Jaume Zanca amb 17 de valoració  han estat els homes més destacats del conjunt del Serrallo.

El Salou i el CBT lluitant per la pilota
El Salou ja està virtualment salvat | CB Tarragona

El Salou segella virtualment la permanència davant el Cornellà

Gran victòria del Club Bàsquet Salou davant el Club Bàsquet Cornellà (91-70), triomf que permet embutxacar-se la permanència virtual a la categoria després d’aconseguir el desè triomf. Els de la Costa Daurada han tingut ben clar l’objectiu des del primer moment i així ho han traduït en el marcador. Els homes dirigits per Jesús Muñiz han guanyat els quatre quarts. El primer, de vuit punts de diferència (23-15), mentre que el segon la superioritat ha estat de quatre. Després del descans, els barcelonins han intentat reaccionar però han caigut per 19 a 18 en el tercer joc i en el darrer, ja amb l’encontre coll avall, els de Salou s’han imposat per 28 a 20. Lorenzo Pleasant amb 21 punts anotats i Eloi Galofre amb 23 de valoració han estat els jugadors estrella dels salouencs en un duel que situa l’equip de casa nostra en la vuitena plaça amb deu victòries i nou derrotes.

El Valls perd a Mataró

El Club Bàsquet Valls de Jordi Balaguer ha perdut el segon partit seguit amb el nou tècnic a la banqueta. Els de l’Alt Camp han caigut per 71 a 56 a la pista del Mataró Parc Boet  després d’un duel on només van poder imposar-se al rival en el segon quart, caient en els altres tres i provocant una còmoda victòria barcelonina. El primer quart va finalitzar amb els vallencs per sis punts sota en el marcador (23-17). El 17 a 19 favorable els tarragonins en el segon quart va ser un miratge tenint en compte el pèssim retorn a la pista en el tercer joc (17-8) i l’intranscendent 14 a 12 final que va deixar el 71-56 definitiu en el marcador. James Edwards, amb 19 punts anotats, va ser el màxim realitzador vallenc. Aquesta derrota, la dotzena de la temporada, deixa l’equip a la desena plaça amb set triomfs i dotze ensopegades, a només dues victòries de distància del playoff per la permanència.