M'Baye ha donat un ensurt en forma de mareig en els últims minuts de partit

El CBT s’imposa al Pardinyes i guanya els dos partits del primer playoff d’ascens

Els blaus guanyen per 72 a 65 el Pardinyes lleidatà al Pavelló Barris Nord i es proclama campió de la Conferència C de la Lliga EBA

M'Baye ha donat un ensurt en forma de mareig en els últims minuts de partit | JC Borrachero

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha tornat a guanyar. El conjunt tarragoní, que aquest dissabte s’havia imposat al Sant Adrià, ha repetit victòria davant el campió del Grup C-B, un Pardinyes de Lleida que acollia la competició i jugava amb el factor públic a favor. Els blaus s'han imposat per 72 a 65 tanquen així la fase catalana de la promoció d’ascens a la LEB Plata com a campions absoluts dels dos grups catalans i assegurant-se uns rivals teòricament més assequibles en la promoció d’ascens definitiva que es disputarà del 16 al 19 de maig en dues seus encara per determinar. En aquest segon playoff jugaran setze equips en quatre grups de quatre i ascendiran els quatre campions i els dos millors segons.

Igualtat en el primer temps i altibaixos en el segon

El CBT s’ha endut el triomf després d’un partit que ha quedat marcat per la gran igualtat que s’ha demostrat sobre la pista per ambdós conjunts. Els blaus, quelcom més encertats que els de la Terra Ferma, s’han imposat per quatre punts en el primer quart, deixant un prometedor 22-18 que s’aniria equilibrant encara més amb el pas dels minuts. Tot i que els de Berni Álvarez havien aconseguit un avantatge de set punts a l’equador del segon joc (35-28), els locals han reaccionat i han aconseguit acabar per sota per la mínima al temps de descans (40-39).

Els blaus han remuntat en els últims 10 minuts
Els blaus han remuntat en els últims 10 minuts | JC Borrachero

Tot i que els tarragonins han buscat tornar al camí dels números verds, el Pardinyes no ho ha permès. En només cinc minuts, els locals han anotat disset punts per només sis dels cebetistes, deixant un perillós 46-56 que el CBT ha pogut reduir a un 53-57 en el final del tercer quart. No ha estat fins als darrers deu minuts quan els blaus han sentenciat l’encontre amb el millor parcial de l’encontre: 19-6. El Pardinyes, sense encert en els llançaments, no ha pogut evitar la remuntada tarragonina i ha cedit el títol de campió absolut al CBT. D’aquesta manera, l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona es classifica per a la promoció d’ascens definitiva a la LEB Plata que es disputarà del 16 al 19 de maig en dues seus encara per determinar.