L'Ardoi ha estat superior al CBT

El CBT perd el primer partit del playoff davant l’Ardoi

El conjunt blau cau davant el Megacalzado Ardoi (62-71) i comença amb mal peu la promoció d’ascens a la LEB Plata. Està obligat a guanyar l’Estudiantes i l’Algeciras

L'Ardoi ha estat superior al CBT | CBT

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona no ha pogut començar amb bon peu la promoció d’ascens definitiva a la LEB Plata que avui ha iniciat els seus partits a Algesires. Els blaus han caigut per 62 a 71 davant el Megacalzado Ardoi  i ja tenen a sobre l’obligació de guanyar els dos pròxims partits davant l’Estudiantes i l’amfitrió Algesires si volen tenir opcions d’ascendir a la LEB Plata, categoria de bronze del bàsquet estatal. L’encontre d’aquesta tarda començava d’una manera força positiva per a l’equip d’un Berni Álvarez que ràpidament ha vist com el seu rival se n’anava en el marcador i ja no tornava.

Miratge inicial

Després dels primers cinc minuts de partit, l’Ibersol CBT dominava l’electrònic amb un 13 a 8 que donava motius per ser optimista. Malauradament ha estat un miratge perquè el Megacalzados Ardoi, campió navarrès del seu grup de lliga regular, ha començat a imposar el seu joc per sobre de l’habitual dels tarragonins. Un parcial de 0 a 7 abans del final del primer quart han provocat que el marcador es capgirés fins a un 13 a 15 amb un darrer triple del navarrès Héctor Narváez. Un nou llançament encertat de tres de Narváez i un d’Aingeru Ochotorena han fet pujar un perillós 15 a 21 que el CBT ha aconseguit maquillar a un 17-21 al final dels primers deu minuts.

El segon quart ha confirmat el mal encontre dels tarragonins. Un triple de Nico Úriz en l’equador d’aquest joc ha provocat la que fins aleshores era la màxima diferència pels navarresos (-9). Un darrer triple de Chej Ainatu, aprofitant el desencert del CBT, ha deixat el Megacalzado Ardoi deu punts per sobre en el marcador (37-47). Els de Berni Álvarez estaven obligats a reaccionar si volien endur-se el primer triomf. Una reacció que no ha arribat, tot el contrari. Els blaus han seguit ampliant la diferència desfavorable acusant la manca de punteria en els llançaments de tres i la manca d’encert en el rebot ofensiu, arribant al final del tercer quart amb un 51-62 que ja no s’ha pogut remuntar.

El CBT no ha estat encertat en el llançament exterior
El CBT no ha estat encertat en el llançament exterior | CBT

Un triple del navarrès Chej Ainatu situava un dolorós 51-65 que s’ha maquillat al final del matx amb un 62-71 que deixa el CBT a la vora del tot o res. Demà divendres a les 17.30 hores, els blaus juguen contra el Movistar Estudiantes i estan obligats a guanyar si no volen dir adéu de forma virtual a les possibilitats d’ascendir a la LEB Plata. No hi ha temps per a lamentacions.

Berni Álvarez: «Ens han guanyat merescudament»

Berni Álvarez, entrenador de l’Ibersol CBT, ha estat sincer després del partit a l’hora de reconèixer el mèrit del triomf rival: «Ens han guanyat merescudament, han llegit el partit millor que nosaltres. Hem acusat que han guanyat les pilotes dividides, no hem tingut encert en el tir exteriors, ens han guanyat justament, hem fallat massa en l’encert des de la línia de tres i el rebot ofensiu», ha explicat el tècnic tarragoní. Álvarez reconeix que «el partit pot marcar molt la sèrie, el segon matx té premi i començar perdent pot no significar res però castiga molt començar amb derrota. Els jugadors estan una mica tocats, ens hem de refer». El blau assegura que «hem començat bé el partit però ens hem posat nerviosos quan estàvem per sota en el marcador, hem fet 50 punts en 35 minuts, no ens ha sortit el partit que volíem», ha conclòs.