Els lloguers seguiran pujant enguany a les principals ciutats catalanes

Es preveu, però, que els creixements siguin més moderats que el 2019

L'augment de preus dels lloguers seguirà pujant però es moderarà previsiblement aquest any, sobretot a les àrees metropolitanes de Barcelona i de Madrid, segons l''Estudi Anticipa sobre perspectives del mercat de l'habitatge a Espanya. El conseller delegat d'Anticipa, Eduardo Mendiluce, preveu que en els propers anys es donarà un «augment dels preus més contingut» i que el lloguer continuarà consolidant-se cada cop més.

L'estudi que elabora cada any Anticipa Real Estate, reflecteix que les llars en lloguer de mercat van augmentar en més de 390.000 entre el 2014 i el 2018, davant del creixement nul de les de propietats i les caigudes d'altres formes de tinença, com el lloguer subvencionat o la cessió gratuïta. Amb vistes al període comprès entre 2019 i 2021, tenint en compte l'augment demogràfic amb l'entrada de nous immigrants, s'esperen uns 380.000 noves llars; sobretot a Catalunya i a Madrid, on es preveuen augments més grans que la mitjana —prop de l'1,1% anual—, molt per sobre del creixement que s'espera en el total de famílies per a la resta d'Espanya.

A Catalunya també s'esperen increments notables, però menors als de l'any passat

Per a Catalunya, l'estudi preveu estabilitat en la pujada de preus del lloguer, amb increments del 7% per aquest any (el 2019 van ser del 9%); i a Barcelona ciutat, la mitjana d'augment també pot rondar el 7%. Una cosa semblant s'espera en els altres grans municipis de l'àrea metropolitana: a Badalona un 6,9%, a l'Hospitalet de Llobregat un 9,5% i a Terrassa un 10%; i més acceleració a Santa Coloma de Gramenet (12,9%), Sabadell (12%) i Cornellà de Llobregat (15,6%). Quant a les capitals de província, a Girona els preus poden pujar aquest any un 7,7%, a Lleida un 9,4% i a Tarragona un 12,3%.

També et pot interessar...