Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Llorenç del Penedès millora el percentatge de recollida selectiva

S'ha passat del 40% el 2016 fins al 45% el 2017

Un dels informadors sobre el reciclatge que hi ha a Llorenç.
Un dels informadors sobre el reciclatge que hi ha a Llorenç. | Ajuntament de Llorenç del Penedès

 

El Baix Penedès i els seus diferents municipis segueixen amb la cursa contrarellotge per millorar els percentatges de recollida selectiva per arribar al 50% que ha marcat la Unió Europea per a l'any 2020. Llorenç del Penedès va arribar el passat 2017 al 45,50%, augmentant el percentatge respecte al 2016, quan era del 40,02%. D'aquesta manera, el municipi ocupa el segon lloc de la comarca quant a reciclatge, només superat per l'Arboç, que ja fa anys que desenvolupa el model del porta a porta.  

Cal recordar que el Baix Penedès és la tercera comarca de Catalunya que menys recicla, amb una mitjana del 32% en els catorze municipis, per sota del 40% que és la mitjana catalana.  Llorenç va activar el passat mes de març a dos informadors mediambientals, amb l'objectiu de millorar els resultats i aconseguir un canvi d'hàbits dels ciutadans. Els dos informadors van fer la seva tasca des del mes de març fins al juliol i, des d'aleshores, se'n manté un.

Parada setmanal al mercat municipal per resoldre dubtes

Entre les accions que es fan al municipi destaca la parada setmanal que hi ha al mercat municipal, on els veïns poden resoldre els dubtes que tinguin sobre el reciclatge. Des de l'Ajuntament de Llorenç apunten que reciclar d'una manera incorrecta repercuteix de forma negativa en el medi ambient, i també en l'economia del consistori i de tots els veïns, per l'increment de taxes que hi ha quan s'envien els residus a l'abocador.

Els diferents ajuntaments de la comarca, així com el Consell Comarcal, han mirat d'engegar diverses iniciatives els últims anys per augmentar el percentatge de residus reciclats. Entre aquestes hi ha la contractació de 31 persones en situació d'atur que es va fer abans de l'estiu a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) perquè informessin els ciutadans sobre la manera com es pot reciclar de forma correcta.