L'antiga sala de Can Marçal de Llorenç acull l'exposició.

Llorenç del Penedès reflexiona sobre la situació actual de Catalunya amb una mostra col·lectiva

A l'exposició hi prenen part una dotzena d'artistes, quatre dels quals són de Llorenç

L'antiga sala de Can Marçal, a Llorenç del Penedès, acull aquest dissabte 3 d'agost, a les 19.00 hores, la inauguració de l'exposició 'Memòria i Reivindicació', impulsada per La Cumprativa. Es tracta d'una mostra basada en la mirada crítica d'una dotzena d'artistes contemporanis sobre la situació social i política de Catalunya, en aspectes com la llengua, el territori, la solidaritat, les injustícies o la violència. També es tracten les aportacions de moviments socials, feministes i LGTBI.

L'exposició, que es basa en documentació local que transita des de la Guerra Civil fins a l'actualitat, vol plantejar un seguit de qüestions i donar respostes. Entre elles, la mostra es fa preguntes com ara si un país es pot definir a través de la seva llengua, cultura i tradicions, o si hi ha similituds entre els judicis als polítics catalans del 2019 i els del 1939. Igualment, es fa referència a temes socials i locals, com l'evolució de les entitats centenàries, la solidaritat, el model territorial, o la violència domèstica.

Quatre artistes de Llorenç entre els dotze

Entre la dotzena d'artistes que prenen part a la mostra n'hi ha quatre de Llorenç, la il·lustradora i dissenyadora gràfica Gemma Fontalans, l'artista visual Joaquim Sicart, la històriadora Marta Coll i el fotògraf Lluís Camell. Els altres artistes són Jordi Abelló, Pilar Beltrán, Vicky Benítez, Sara Berga, Ro Caminal, Antònia del Río, Alexandra García, Michael Kirkergaard, Ramon Sicart, Olga Olivera-Tabani, i Pep Uldemolins. El comissari de l'exposició és Ramon Sicart.

La mostra estarà oberta fins al 18 d'agost, i es podrà visitar els dies 3, 5, 6, 7, 8, 9, 15, 16, 17 i 18 d'agost, de les 19.00 a les 21.00 hores, mentre que els dies 4, 10 i 11 d'agost també es podrà veure els matins de les 12.00 a les 14.00 hores. La iniciativa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès, l'Ajuntament de Manresa, El Casino Centre Cultural de Manresa, el Museu Comarcal de Manresa i la Coral Harmonia.

També et pot interessar: