Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de dues dones amb mascareta caminant per la platja d'Altafulla en el primer dia permès per sortir a practicar esport

Lloret de Mar és la ciutat espanyola on més ha disminuït la delinqüència per la pandèmia

La baixada de l'activitat durant la pandèmia ha suposat el registre de menys infraccions penals
Pla general de dues dones amb mascareta caminant per la platja d'Altafulla en el primer dia permès per sortir a practicar esport
La baixada de l'activitat durant la pandèmia ha suposat el registre de menys infraccions penals | Arxiu

La delinqüència va patir una gran davallada ja fa uns mesos mentre tots els ciutadans ens trobàvem confinats als nostres domicilis. Alhora, quan va començar el desconfinament, es van poder registrar dades d'augment de la delinqüència en moltes ciutats catalanes, però també algunes d'altres on han baixat els delictes. Aquest és el cas de Lloret de Mar, la ciutat d'Espanya on més ha baixat la delinqüència per la pandèmia

Segons publica 'El Diari de Girona', en només sis mesos de l'any 2020, la localitat de la Costa Brava ha registrat un descens a la meitat de les infraccions penals: -48,8%. Per ser més exactes, entre el gener i el juny d'aquest any s'han detectat 608 infraccions penals, mentre que en els mateixos mesos de l'any anterior la policia en va registrar fins a 1.187. 

La pandèmia i la falta de turisme, els principals motius

Cal remarcar que aquesta davallada es deu a la crisi del coronavirus i també a la forta pressió policial que fa mesos que s'imposa a la ciutat. Lloret és una ciutat molt turística i en la qual sempre hi ha hagut delinqüència en els seus carrers. S'ha de tenir en compte els mesos en els quals la ciutat ha estat deserta, ja que, per exemple, Setmana Santa és una temporada clau pel turisme a Lloret. 

Tot i això, i tal com remarca 'El Diari de Girona', Lloret de Mar ja va començar l'any amb una davallada de la delinqüència. Tot just abans de la pandèmia, el primer trimestre de l'any es va registrar una caiguda en els delictes del 10,6%, amb un total de 361 infraccions penals. 

Els delictes que més davallada han patit

Els delictes que més s'han vist influenciats per aquesta caiguda són el tràfic de drogues — amb una baixada del 68% —, els furts — -73,4% — i els robatoris amb força a domicilis — -51,9% —. 

Encara que Lloret de Mar encapçali la llista com la ciutat on més ha baixat la delinqüència de tot l'Estat, la següent població on més ha baixat ha estat Calvià, a les Illes Balears, amb un descens del 45,4%. A aquesta la segueix Benidorm — -43,1% — i Barcelona — -41,5% —.