Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Prats del Lluçanès.

Catalunya té des d'avui mateix una nova comarca

El Parlament ha aprovat definitivament aquest dimecres la creació de la comarca del Lluçanès

El Parlament ha aprovat definitivament la creació de la comarca del Lluçanès, la 43a, amb 80 vots a favor d'ERC, Junts, CUP i en Comú Podem i 49 en contra del PSC-Units, Vox, Cs i el PPC. La creació del Lluçanès és una reivindicació històrica i el 'sí' es va imposar en una consulta feta el 2015. 

ERC ha reconegut els esforços i reivindicacions dels que portaven anys reclamant-ho i també ha enviat un missatge als que van votar 'no': «Us demanem confiança i una mica de temps, el Govern ho ha planificat amb prou cura perquè es pugui fer amb fonaments sòlids i amb garanties", ha dit la diputada d'ERC Alba Camps. 
L'esmena a la totalitat de Cs no ha prosperat» i la comarca serà una realitat quan la llei es publiqui al DOGC.

«Ser comarca ens donarà un tracte més proper»

«Avui és un dia important. Es desencalla un tema de fa anys i ser comarca ens donarà un tracte més proper. Però tenim un sentiment a mitges perquè no hi som tots». Així s'expressava l'alcalde d'Oristà i president del Consorci, Marc Sucarrats, abans de marxar cap al Parlament per presenciar el debat i votació en lectura única del projecte de llei de creació del Lluçanès. 

Imatge dels alcaldes del Lluçanès just després de l'aprovació de la seva comarca.
Satisfacció entre els alcaldes del Lluçanès just després de l'aprovació de la seva comarca. | ACN

Per Sucarrats, encara «hi ha esperança». «Se'ns gira feina per muntar bé el Consell Comarcal i intentar integrar els que falten». Menys Sant Feliu Sasserra, que va accedir a sumar-se a la mancomunitat que s'ha de convertir en l'òrgan transitori fins la creació del nou Consell, la resta – Sant Boi, Sant Agustí, Sant Bartomeu i Merlès- ja han dit que no en volen formar part.