Lluis Cortes i Ucraina

El nou missatge de Lluís Cortés, l'exentrenador del Barça atrapat a la guerra: «Hem arribat»

Encara no té la possibilitat de volar a Catalunya

L'exentrenador del FCB femení, Lluís Cortés, ha pogut arribar a la ciutat de Lviv, a l'oest d'Ucraïna. Cortés explica que tot i la situació de tranquil·litat, aquest matí de divendres han sentit sirenes antiaèries.

Lluís Cortés i Jordi escura
Lluís Cortés i Jordi Escura es troben bé | Twitter

El seleccionador ucraïnès detalla que el seu equip i ell s'estan intentant organitzar per poder sortir del país «com abans millor». Així mateix, assegura que estan en contacte amb l'ambaixada espanyola i que l'objectiu principal d'aquesta és portar els ciutadans espanyols cap a Lviv o les ciutats que es troben a la frontera amb Polònia.

«No hi ha res preparat per treure tots els espanyols junts, estem pendents de la decisió final», detalla.

El calvari de Lluís Cortés

L'exentrenador del Barça porta tota la nit sense dormir. Ell i el seu segon, Jordi Escura, tracten de sortir del país l'abans possible. Els hi ha agafat el conflicte bèl·lic treballant amb la selecció femenina ucraïnesa i ara, es veuen obligats a tornar a casa.

Lluís Cortés és conscient que tothom està pendent del seu estat. És un dels espanyols amb més renom a Ucraïna i el seu viatge és idèntic al que han de fer els ucraïnesos per fugir. 

A través del seu Twitter, ho narra gairebé hora a hora.

Una nit a un país en guerra

La fugida des de Kíev és total. Totes les persones que han pogut marxar de la capital d'Ucraïna ho han fet. Altres, no tenen més remei que refugiar-se al metro de la ciutat.

Lluís Cortés, Jordi Escura i el xofer que els porta han hagut d'abandonar la ciutat en direcció contrària. No en direcció contrària a Lviv, sinó al carril contrari de l'autopista. Tots els cotxes, inclòs el carril contrari, van direcció Lviv i la frontera amb Polònia.

19 hores després, passant per camins dubtosos, sense dormir i en direcció contrària, Jordi Escura i Lluís Cortés han arribat a Lviv. La ciutat ucraïnesa es troba a uns 90 quilòmetres de la frontera amb Polònia.

Un cop arribar a Polònia, a priori, no hi hauria problemes perquè arribessin a Catalunya. El periple de 540 quilòmetres en 19 hores encara segueix. Falten un 90 molt més fàcils que els que han fet per arribar a Lviv.

Fàcil, en el context d'un país en guerra, és clar. Per sort, ha pogut sortir a temps del país, abans de veure's afectat. Els atacs s'intensifiquen i sembla que els podrà esquivar.