Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Operaris d'Adif acabant d'enllestir la connexió de la variant de Vandellòs al corredor mediterrani, els dies 11 i 12 de gener del 2020

Llum verda a la implantació de l'ample de via internacional en el tram entre Castelló i Tarragona

Foment aprova l'estudi informatiu que adaptarà el corredor mediterrani i hi podran operar trens de fins a 750 metres

Operaris d'Adif acabant d'enllestir la connexió de la variant de Vandellòs al corredor mediterrani, els dies 11 i 12 de gener del 2020
Segons el govern espanyol, el corredor és una peça «clau» en la connexió amb Europa | acn

El Ministeri de Foment ha aprovat l'Estudi Informatiu per implantar l'ample de via internacional en el tram ferroviari entre Castelló i Tarragona del corredor mediterrani. L'anunci ha estat publicat aquest dilluns al BOE.

L'adaptació a l'ample internacional afectarà els subtrams entre Castelló i Vandellòs, que té en servei una doble via d'ample ibèric electrificada, i la nova variant entre Vandellòs i Tarragona, inaugurada el passat 13 de gener, també amb doble via en ample ibèric, que enllaça amb la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa, mitjançant el canviador d'ample de la Boella.

A banda d'aquesta adaptació a l'amplada internacional, que afectarà tant les vies generals com les que així ho requereixin per raons de circulació —apartadors—, l'Estudi Informatiu que aquest dilluns s'aprova també preveu adaptar les instal·lacions i elements de la línia que facin falta per poder explotar correctament la longitud del tren estàndard interoperable —de 750 metres—, garantint l'adequada prestació, capacitat, estabilitat i fiabilitat dels trànsits de passatgers i mercaderies.

En l'àmbit global del corredor mediterrani, aquestes actuacions de modificació abastaran el recorregut entre Múrcia/Escombreras i Castellbisbal (Baix Llobregat). Segons el govern espanyol, el corredor és una peça «clau» en la connexió amb Europa connectant Andalusia, Múrcia, País Valencià i Catalunya amb la frontera francesa, donant servei a un àmbit que concentra «una part significativa de la població i el PIB», amb els principals ports del Mediterrani i destacats centres industrials.