Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un científico con el test del coronavirus.

Localitzen els ceps més letals del coronavirus a Europa i els Estats units

Les mutacions del virus han creat ceps més letals

Els ceps més letals del virus s'han detectat a Europa i Estats Units | Catalunya Diari

Una investigació realitzada per científics xinesos, més concretament dirigida per epidemiòloga Li Lanjuan costat de la Universitat de Zhejiang, ha assenyalat que el nou Covid-19 podria mutar ràpidament, per això mateix, múltiples soques de virus expliquen els diferents impactes que ha tingut la pandèmia arreu del món.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

A més, han trobat l'evidència directa que algunes d'aquestes mutacions podrien crear ceps més letals que altres. Els investigadors han observat «diverses mutacions» entre els ceps de la SARS-CoV-2, inclosa una en concret que genera 270 vegades més càrrega viral -sent més perillosa que la resta- que el menys potent.

Aquest estudi s'ha realitzat a partir de ceps virals d'11 pacients diferents de coronavirus elegits totalment a l'atzar a Hangzhou i ha provat l'eficàcia amb la qual els ceps podrien infectar i matar cèl·lules, tal com ha assenyalat el medi 'South China Morning Post' .

Els ceps més letals s'han detectat a Europa i Estats Units

L'anàlisi assenyala que els ceps més letals del Covid-19 s'han detectat a Europa i Estats Units, sent aquest últim el país amb major nombre de defuncions i contagis a tot el món. Destaquen que les mutacions més febles també representen «una amenaça per als humans», ja que encara tenen almenys dos pacients en estat greu i un d'ells ha necessitat tractament en una unitat de cures intensives (UCI).

Un altre punt que assenyala l'estudi és que «les mutacions poden tenir un impacte directe en la càrrega viral» i han observat «abundant diversitat mutacional, incloses diverses mutacions establertes per a diferents grups de virus que ara circulen a nivell mundial».

Han descobert «diferències entre soques en diferents àrees geogràfiques» i afegeixen que les diferents taxes de mortalitat que s'han registrat a cada país segueixen sent un misteri, ja que, s'ha agreujat a causa de diferents factors com l'edat, el tipus de sang o les condicions de la salut de cada pacient.

Els descobridors han conclòs que la gran diversitat de les soques virals ha pogut ser «subestimada en gran mesura». En aquests moments l'estudi es troba en revisió i s'ha publicat a la pàgnia 'Medvix'.