Aquest dijous es va localitzar a la barra del Trabucador el quart niu de tortuga careta trobat aquest estiu a Catalunya. El niu contenia 103 ous, 11 no s'havien desenvolupat i 3 podien ser viables. Entre 59 i 77 tortuguetes poden haver marxat al mar, 9 s'han trobat vives dins el niu, i 3 més s'han localitzat mentre sortien dels ous. El niu el van trobar tècnics de Territori i Sostenibilitat va trobar després de veure el vídeo d'una cria de tortuga acabada de néixer a xarxes socials. Els Agents Rurals van abalisar el niu i el van protegir amb una malla perquè semblava remogut per alguna persona. Finalment, els ous viables i les cries vives s'han traslladat a les instal·lacions del CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins).
El niu s'ha estat vigilant tota la nit d'aquest divendres però no ha nascut cap tortuga, pel que s'ha decidit obrir-lo i fer recompte dels ous i les cries que hi havia. Els exemplars de tortuga careta han estat traslladades al CRAM per criar-les fins que tinguin 1 o 2 anys. També s'hi ha traslladat 3 ous que es covaran a la incubadora.
El passat 15 de juny es van localitzar rastres de tortuga careta a l'Illa de Buda, però es va descartar que hagués fet una posta. Molt probablement, atès el període d'incubació de 60 dies, aquest mateix animal va acabar fent el niu a la barra del Trabucador, en un indret on el temporal Gloria va provocar una acumulació de sorra superior a l'habitual.
Altres nius
Amb aquest ja són quatre els nius de tortuga careta localitzats aquest estiu a Catalunya i s'ha igualat el rècord de l'any 2014. Una mateixa mare va fer dues postes, el mes de juliol, a Vila-seca. Els ous que va pondre es van agrupar en un mateix niu, el situat a la zona més segura de la platja i s'està vigilant. El GEPEC ha estat coordinant la tasca del voluntariat, amb estreta col·laboració de l'Ajuntament. Aquesta tortuga és la primera que repeteix Catalunya com a lloc de posta, atès que ja va fer niu el 2016.
També s'ha trobat un niu a la platja de la Mar Bella de Barcelona, amb 77 ous, 17 dels quals es van traslladar a les instal·lacions de la Fundació CRAM i al Zoo de Barcelona per a la seva incubació artificial. Els altres 60 ous es van deixar a la platja però es va traslladar uns metres terra endins, per evitar el contacte amb l'aigua, que posava en perill l'èxit de la posta. La zona ha estat delimitada amb una tanca perimetral i està permanentment vigilada, per tal d'evitar riscos en una de les platges més concorregudes de Catalunya.