Dues dones escullen el número de loteria de la Grossa de Nadal en una administració de lotería

Lourdes creia que tenia el Gordo i va sortir a celebrar-ho: es queda amb 120 euros

La dona va creure que li havia tocat el Gordo

Aquest dimarts, el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal va deixar un bon pessic en diverses cases de l'Estat. Mentre que alguns ciutadans van ser agraciats amb premis menors, hi va haver qui va tenir més sort i es va quedar amb el Gordo. A les 12.02 hores, el 72.897 deixava milions a Tarragona, Granada, Madrid, Lleó, Pontevedra, Biscaia, Santa Creu de Tenerife, Alacant, Càceres, Còrdova, Las Palmas, Múrcia, Salamanca, València, Zamora i Huelva. Precisament en aquest últim lloc l'alegria deixava sense paraules Lourdes, una veïna de Punta Umbría que es va deixar endur per l'emoció abans d'hora.

Aquesta dona de Huelva va escoltar el 97 a la televisió i ja el cor va fer un tomb. Va somiar que li havia tocat el Gordo de Nadal i estava segura que s'havia fet realitat. No obstant això, res més lluny de la realitat, Lourdes s'havia endut només 120 euros.

Aquesta divorciada de 44 anys i tres filles, però, està d'allò més contenta amb els seus diners. I és que encara que ha estat menys del que pensava en un primer moment, aquest premi l'ha ajudat a fer créixer el seu compte corrent perquè viu de la renda mínima i la seva nevera s'omple gràcies a l'ajuda dels serveis socials.

120 euros que, almenys, ajudaran la dona

Lourdes ha estat un dels milers de persones que s'han vist afectades per l'actual crisi sanitària. I és que el seva feina al 'Quiosco Pedrín', ubicat a la platja al costat del conegut xiringuito 'El Tiburón de Punta Umbría', es va veure greument perjudicada per aquesta pandèmia, ja que la va deixar deixar a l'atur i amb tres filles per mantenir.

Cada mes, al compte d'aquesta sevillana, que va decidir posar distància pel mig i establir-se a Punta Umbría a la recerca d'una vida millor, arriben 630 euros de l'ingrés mínim vital. Amb aquests diners ha de fer front al lloguer del pis en què viuen, que ronda els 400 euros, i a això ha de sumar-li les despeses habituals de llum, aigua... «No em queda per a res, sobrevivim de l'ajuda d'aliments que ens donen», relata. Per això per Lourdes els 120 euros del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal són molt importants.

«Estava al sofà i vaig escoltar el 97, em vaig treure el pijama corrent i vaig anar al carrer per comprovar el nombre, vaig creure que era el Gordo», explica. No ho era i en lloc dels 400.000 euros que podria haver guanyat, es va quedar amb 120 euros que li han alegrat aquest final d'any tan convuls.

«No tenia ni pel sopar de Nadal i menys encara per als Reis, però amb això ens en sortim», diu amb l'optimisme que la caracteritza. Amb aquest premi Lourdes podrà omplir el seu frigorífic en aquestes dates tan assenyalades i fins i tot li quedarà una mica de diners per a algun que un altre detall de Reis per les seves tres filles.

A més d'alegre aquesta veïna de Punta Umbría és molt humil. Avui havia d'haver anat a Càritas a recollir una de les cistelles de menjar amb les que han anat mantenint-se a flotació tot aquest temps ella i les seves tres filles. No obstant això, aquesta ha preferit no anar-hi i deixar el seu lloc per a una altra persona que ho necessiti més que ella.

I és que el somriure que li ha tret aquest premi de la Rifa Extraordinària de la Loteria de Nadal li ha assegut estupendament perquè per a ella aquest any sí que li ha tocat el Gordo de veritat, 120 euros que han canviat aquest final del 2020 tan atípic.