YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Lucía, de 19 anys, demana ajuda a tots els espanyols:«No puc més»

La jove pateix dolors insuportables i necessita fons per rebre un tractament als Estats Units

Lucía Moreno, de 19 anys, pateix distròfia Simpàtica Reflexa
La valenciana necessita fons per rebre un tractament als Estats Units | GoFundMe


Lucía Moreno és una jove de 19 anys que pateix distròfia Simpàtica Reflexa, una malaltia molt poc comuna que li provoca uns dolors insuportables i per la que necessita urgentment diners per poder operar-se.

La valenciana va créixer amb normalitat, com qualsevol altra nena, però als 11 anys la seva vida va fer un gir de 180 graus. Va patir una caiguda al col·legi, que va acabar desencadenant en una patologia molt dolorosa: la síndrome de dolor regional complex, popularment conegut com la malaltia del suïcidi.

Es tracta d'una malaltia que provoca un dolor molt fort per tot el cos a les persones que el pateixen, especialment a la part de les extremitats i que, malauradament, encara no té cura.

Aquesta jove porta la meitat de la seva vida patint uns insuportables dolors que li fan impossible fer una vida com qualsevol altra persona de la seva edat.

Així ho ha relatat ella mateixa en un vídeo en què ha explicat la seva història i com se sent, i amb el qual ha demanat ajuda per poder fer front a l'elevat cost que té el tractament que necessita per minimitzar els símptomes de la síndrome que pateix. «No puc més, aquesta malaltia m'ha robat la infància i l'adolescència».

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Tractament als Estats Units

Malgrat que no hi ha cap remei que posi fi a aquesta síndrome, sí que hi ha un tractament que pot minimitzar els símptomes i fer que Lucía pugui tenir una vida més o menys normal.

L'única esperança que li queda a Lucía per tenir una vida el més normal possible és viatjar fins a Arkansas, Estats Units, i allà sotmetre's a un tractament que té una durada mitjana d'entre 14 i 20 setmanes, tot i que podria allargar-se més per la gravetat del seu cas.

«Això que té no és vida, és una tortura. Ho hem intentat tot. Si li diuen la malaltia del suïcida és per alguna cosa. Hem d'intentar-ho tot perquè la meva filla pugui viure», ha assenyalat la seva mare en una entrevista amb 'Nius'.

El tractament consisteix en un procediment amb el qual els doctors intenten restablir el sistema nerviós central, el que redueix el dolor i augmenta la mobilitat en molts pacients amb aquesta disfunció cerebral.

Campanya de recaptació

No obstant això, per poder dur-lo a terme necessita 70.000 euros, una desorbitada quantitat de diners que no té. Per aquest motiu, ella i els seus pares han sol·licitat l'ajuda de la ciutadania i han creat una campanya de recaptació per fer front a les elevades despeses.

«Durant deu anys, Lucía ha patit d'una tortura que no acaba: té dolors cada dia, dia i nit i cada setmana» han relatat els seus progenitors. «Us imagineu viure així?», afegeixen.

«Lucía ha perdut la seva vida estirada tot el dia, cridant i plorant a causa del dolor, amb insomni i prenent medicaments que no hauria de prendre un nen. Necessitem la teva ajuda per canviar-li la vida a la nostra filla», diuen.

Totes les persones que vulguin ajudar a Lucía es poden posar en contacte amb ella a través de les seves xarxes socials o poden donar diners a la campanya de recaptació que han obert a GoFundMe.

D'aquesta manera, la jove no només podria portar una vida com qualsevol altra noia de la seva edat, sinó que, a més, també podria seguir lluitant pel seu somni de ser periodista.

Tot i els greus símptomes que pateix a causa de la seva malaltia i que sempre ha hagut d'estudiar des de casa perquè el dolor és tan gran que li ha impedit anar a l'escola, la valenciana ha aconseguit treure's fins al títol de batxillerat i ara el seu desig és poder matricular-se a la universitat i seguir formant-se.


Comentaris

envia el comentari