Luis Enrique: «Em considero de Gijón, asturià, espanyol... i també català»

El tècnic, molest amb la premsa, evita pronunciar-se per la situació de Catalunya
Imatge d'arxiu de Luis Enrique | CatalunyaDiari.cat

 

La primera roda de premsa de Luis Enrique com a seleccionador espanyol va venir acompanyada per una de les joies que el tècnic asturià acostuma a deixar als mitjans de comunicació. Qüestionat per la situació política de Catalunya, l'entrenador no va tenir problema en evitar la polèmica generant una situació encara més conflictiva.

 

«Jo em considero de Gijón, asturià, espanyol... i també català», va respondre Luis Enrique, deixant bocabadada la premsa. Aquest va ser l'argument que va utilitzar per a evitar involucrar-se en el conflicte polític que rodeja Catalunya i pel qual va ser qüestionat, pel seu posicionament en esdeveniments del passat.

 

Luis Enrique i el suport a la llibertat d'expressió

El primer conflicte de Luis Enrique amb la premsa com a seleccionador espanyol va venir originat per la pregunta d'un periodista, que va intentar conèixer l'opinió del tècnic cap a la situació política que viu actualment Catalunya. La qüestió va enfadar visiblement l'entrenador.

 

No obstant això, es va mantenir la insistència per saber la seva impressió, recordant-li els seus comentaris en el passat, on va defensar el dret a decidir, la llibertat d'expressió i la possibilitat que els aficionats del FC Barcelona podessin accedir als estadis amb estelades.

 

A Luis Enrique no li va agradar gens el comentari i, després d'insistir que aquestes paraules eren «un invent» de la premsa, va acabar assegurant que «no parlaré de res polític». Per això, va acabar afegint que «jo sóc asturià, de Gijón i orgullós de viure a Catalunya i de ser espanyol».

 

La situació de la 'Roja'

Tot i que la roda de premsa de Luis Enrique va acabar d'una manera tensa, l'inici de la mateixa va estar marcada per un to més amistós i amable. El tècnic va respondre cordialment les preguntes relacionades plenament amb el marc esportiu, deixant clares les seves intensions com seleccionador espanyol.

 

Luis Enrique amb una de les Copes del Rei guanyades pel Barça | Jordi Borrès

 

Entre elles, va destacar la d'intentar evitar la marxa de Gerard Piqué. Cansat dels conflictes que el rodejaven amb els aficionats de la 'Roja', el central català va avisar que, després del Mundial de Rússia, deixaria la selecció per centrar-se en el tram final de la seva carrera al Barça.

 

No obstant això, sembla que l'arribada de qui fora el seu entrenador al conjunt blaugrana podria provocar que el defensa es repensés la seva decisió. És precisament el que intentarà Luis Enrique, que va reconèixer que parlarà amb Piqué per evitar la seva sortida de l'equip.