Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'última enquesta del CEO evidencia una caiguda al 40,8% de l'independentisme

Ha sortit aquest divendres
Les millors imatges de la Diada a Tarragona
Imatge d'arxiu de la passada Diada de Catalunya | Laia Solanellas

L'última enquesta del CEO, que ha sortit a la llum aquest divendres, 23 de febrer, evidencia una caiguda del 40,8% de l'independentisme en només tres mesos. En l'última enquesta del CEO, els partidaris de l'independentisme de Catalunya representaven més d'un 48% dels catalans. 

Una caiguda de vuit punts en només tres mesos.  Uns mesos bastant intensos en què el Govern de Carles Puigdemont ha declarat la independència, el govern de Mariano Rajoy ha aplicat l'article 155 i s'han celebrat les eleccions al Parlament del 21-D. Unes eleccions en què els partits independentistes van guanyar la majoria de la cambra. 

La CUP, els més independentistes

L'enquesta del CEO s'ha realitzat a través de 1.200 enquestes entre el passat 10 i el 30 de gener. Segons publica 'La Vanguardia', la CUP segueix sent el partit que compta amb més partidaris de la independència. El 90,3% dels simpatitzants cupaires es decanten per aquesta opció. Li segueixen molt a prop els seguidors del partit de Puigdemont, Junts per Catalunya amb un 90,1%, i, finalment, el 84,9% dels catalans que simpatitzen amb ERC respon sí quan li pregunten si vol que Catalunya sigui un Estat independent.

Ciutadans, els més unionistes

D'altra banda, trobem els partidaris a la formació d'Albert Rivera, Ciutadans, així com del PP i PSC. El 95,8% dels votants de Ciutadans no dona suport a la independència.  En el cas dels socialistes és un 92,7 els votants de la formació d'Iceta els que no són partidaris a l'independentisme. I finalment, un 84,2 dels ciutadans populars defensen la unitat d'Espanya i s'oposen rotundament a una Catalunya independent. 

NULL