YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Macedònia s'acomiada definitivament dels escenaris

Estan «cansats» de no trobar el seu espai al panorama musical català

El grup Macedònia després d'una entrevista amb L'ACN el 13 de desembre de 2018
Estan cansats de no trobar el seu espai al panorama musical català| Catalunya Diari

El grup Macedònia, creat el 2001 per Dani Coma, dirà adéu de manera definitiva la primavera del 2021. Gairebé dues dècades després, marxen satisfets d'haver musicat generacions de nens i nenes d'entre sis i dotze anys, però «cansats» de la lluita per buscar un forat en la música adreçada a aquesta franja d'edat.

«Hi ha un salt massa gran entre l'animació infantil i la música jove. Hem omplert un buit durant 20 anys i ara no marxem cansats dels escenaris ni de fer cançons, sinó de reivindicar constantment aquesta figura, que no hi ha», assegura Dani Coma. 'Papallones' és l'últim disc de la banda, que culminarà el seu projecte d'aquí a un any amb un concert conjunt de totes les generacions de Macedònia.

«Passen d'escoltar El Pot Petit a Txarango»

Dani Coma va engegar el 2001 el grup perquè trobava a faltar en el panorama musical català lletres de cançons que anessin dirigides als nens de Primària. Es passava de l'animació infantil a la música per a joves. «Marxem i no s'ha solucionat res. Els nens passen d'escoltar El Pot Petit o Xiula a Txarango».

Després de 20 anys, no poden continuar «buscant aquest forat i veient que no hi és». «Allò ideal és que haguessin sortit tres o quatre grups més que fessin el mateix que fem nosaltres. Ens posen en el pack de música familiar, i és complicat perquè nosaltres no podem competir amb preus d'animació infantil», assegura.

«Fem créixer els nens massa ràpid»

I és que a nivell logístic, Macedònia no ha estat gens fàcil. Cinc nenes menors d'edat que actuen és complicat, per exemple, pel que fa a la seguretat social. Aquest és un dels motius pels quals l'adéu de Macedònia és definitiu. «A cada bolo acabes pagant més que cobrant, i arrossegues a cinc famílies», explica el músic.

La primera generació va ser el 'boom' del grup, amb èxits com 'Superfashion' i l'empenta de TV3, que va ser un aparador clau per al grup. Quan la televisió pública va crear la seva formació musical, l'SP3, «ja mai més vam sortir a la tele», cosa que es va notar «moltíssim».

  

Tot i que Macedònia s'acabi, Coma no descarta engegar algun projecte musical adreçat a aquestes edats, però renovat de cap a peus. «Si pleguem és perquè volem més, volem mercat i que es valori tot això», reflexiona. Amb tot, considera que la falta d'oferta musical en aquesta edat representa un problema pedagògic: «Fem créixer els nens massa ràpid».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari