Madrid detecta quatre casos de la nova soca del coronavirus

A més, hi ha tres persones que es troben en estudi, i els resultats es podran conèixer entre dimarts i dimecres

Un home amb mascareta passant per davant d'un arbre de Nadal i decoració diversa
Madrid detecta quatre casos de la nova soca del coronavirus | Europa Press

La Comunitat de Madrid ha confirmat quatre casos confirmats de la soca britànic del virus i altres tres es troben en estudi, els resultats del qual podran conèixer-se entre el dimarts i el dimecres, ha informat en roda de premsa el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero.

Els quatre casos estan relacionats amb viatges procedents de Regne Unit i «han entrat per l'aeroport de Madrid-Barajas». Zapatero ha detallat que el dijous de la setmana passada un ciutadà va detectar un positiu en un test d'antigen. L'endemà tres membres de la seva família van acudir a un hospital amb símptomes, on els van confirmar el coronavirus.

Zapatero ha destacat que és una soca «més transmissible, però que no genera casos clínics més greus». 

Madrid confina quatre noves zones davant l'augment de casos

D'altra banda, el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha informat en una roda de premsa que la capital espanyola amplia fins a deu les Zones Bàsiques de Salut que restringiran la mobilitat a partir del pròxim dilluns, 28 de desembre, i que s'allargaran durant catorze dies, és a dir, fins a la mitjanit de l'11 de gener. Segons Escudero, dues d'aquestes noves zones es troben a San Sebastián de los Reyes, i les altres dues estan situades a la capital, i són Moncloa i Moscardó, a Tetuán. 

A la roda de premsa també han estat presents el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, i la directora general de Salut Pública, Elena Andradas. La decisió s'ha pres després de comprovar que aquestes quatre zones superen la incidència de 400 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants.


Comentaris

envia el comentari