Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones en una discoteca passant-ho bé i uns auriculars en primer pla

Madrid obre discoteques en ple estat d'alarma mentre Catalunya tanca bars i restaurants

La mesura vol ajudar a frenar la crisi econòmica del sector

Diverses persones en una discoteca passant-ho bé i uns auriculars en primer pla
Madrid va tancar les discoteques el passat 19 d'agost   | Pixaby

Mentre que a Catalunya s'han tancat bars i restaurants per frenar la segona onada de contagis de coronavirus, a Madrid sembla que es visqui en una altra realitat. Els locals d'oci nocturn de la comunitat madrilenya podran funcionar com a bars per sobreviure a la crisi econòmica que estan patint. D'aquesta manera, les sales de ball i de festes, discoteques i cafès-espectacles es convertiran en restaurants, bars i cafeteries amb un horari de tancament màxim a la una de la matinada en les zones sense restriccions, segons publica el BOCM. 

Cal recordar que a Catalunya s'ha aplicat el tancament de bars i restaurants com a mínim durant 15 dies, s'ha limitat l'aforament dels comerços al 30%, el dels cinemes i teatres a un 50% i s'han suspès les activitats esportives no professionals, mentre es recomana limitar al màxim la mobilitat. En canvi, tal com indica el BOCM, a Madrid els locals d'oci nocturn podran obrir les portes per funcionar com a bars.

Això sí, l'espai destinat a la pista de ball no podrà ser utilitzat per al seu ús habitual, si bé podrà ser habilitat per instal·lar taules mantenint sempre la distància de seguretat d'1,5 metres. Els locals no podran iniciar la seva activitat abans de les 8.00 hores i tancar, com a màxim, a l'una de la matinada en aquelles zones sense restriccions No es podran admetre nous clients a partir de les 00.00 hores.

 

Els locals de Madrid situats en zones amb restriccions

Pel que fa a aquells locals d'oci nocturn situats en zones amb restriccions, com Madrid capital, hauran de tancar portes a les 23.00 hores de la nit com a màxim i admetre clients fins a les 22.00 hores. Són els mateixos horaris que tenen els establiments d'hostaleria i s'aplicaran a bars de copes, bodegues, xocolateries, gelateries, sales de te, bars i restaurants d'hotel, discoteques, teatres, parcs d'atraccions i fires, entre d'altres, sempre que tinguin la llicència de bar.

Caldrà veure si aquesta mesura no té incidència en l'augment del nombre de contagis a la comunitat de Madrid i permet que els empresaris puguin respirar davant d'aquesta pèssima situació econòmica. La comunitat de Madrid va ordenar el tancament de les discoteques el passat 19 d'agost, ara tornaran a apujar la persiana.